230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Civilna zaštita: U Trebinju stanje sa snijegom stabilno

Na vanrednoj sjednici Opštinskog štaba Civilne zaštite Trebinje, održanoj danas u prostorijama Opštine, zaključeno je da situacija sa sniježnim padavinama u našoj opštini, i pored, za ove prostore, neobično velikih količina, nije dramatična te da su sve nadležne službe spremno dočekale padavine.

120212-novo_bijelo_g__no_159

Ističući da, iako trenutno u gradu visina snijega iznosi dvadesetak centimetara, trenutno situacija pod kontrolom, načelnik Opštine Trebinje dr Dobroslav Ćuk je dodao: „Uz mehanizaciju „Hercegovinaputeva" a.d. Trebinje, koji su zaduženi za održavanje magistralnih i regionalnih puteva, Opštinska civilna zaštita angažovala je još tri mašine za čišćenje lokalnih i nekategorisanih puteva i ulica u gradskim naseljima Trebinja."

Načelnik Opštine je ovom prilikom uputio apel vlasnicina stambenih objekata i privatnih radnji, da redovno čiste snijeg ispred svojih objekata, te pozvao privredne subjekte da se uključe u akciju čišćenja snijega sa gradskih ulica.

Na sjednici je konstatovano da za sada nema urgentnih poziva iz zavijanih seoskih područja opštine, gdje je visina sniježnog pokrivača i do jednog metra.

Mirko Ćurić, načelnik Opštinskog štaba Civilne zaštite Trebinje ističe da grtalice i specijalizovane mašine ponovo čiste glavne dionice na Zubcima, Ljubomiru, Lastvi i Trebinjskim brdima.

"Osim grtalica Hidroelektrana na Trebišnjici i vozila lastvanskih vatrogasaca angažovali smo i dvije privatne mašine, kako bismo u što skorije vrijeme osposobili ove putne komunikacije", kaže Ćurić. Na sjednici je, takođe, rečeno da se, prema meteorološkim prognozama, večeras očekuje prestanak padavina,tako da u narednom periodu ne bi trebalo biti većih problem u funkcionisanju života u Trebinju, u kome, inače, snijeg rijetko pada. (Opština Trebinje)