230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Svjetlija budućnost za Industruju alata

Industrija alata Trebinje u narednom periodu trebala bi da bude dobro organizovana kompanija koja će moći da živi od svog rada, a stekli su se uslovi da budu riješeni i svi nagomilani finsijski problemi, rekao je većinski vlasnik Svislajon Industrije alata Trebinje Rodoljub Drašković.

111008-iat1

"Radićemo na reorganizaciji firme, obezbjeđenju sirovina, te na iznalaženju novog tržišta prodaje", rekao je Drašković.

On ističe da su firmi neophodni proizvodni radnici najavljujući i skoriji početak rada u dvije smijene.

Osvrćući se na odluku Savjeta Republike Srpske za privatizaciju o usaglašavanju protokola za potpisivanje aneksa ugovora o privatizaciji IAT, kojim se preduzeće uslovno oslobađa dijela finansijskog dugovanja od 17,2 miliona KM, a dio duga konvertuje u akcije, Drašković je istakao da za ovu firmu predstoji "svijetla budućnost".

111008-iat

Predsjednik Sindikata metalaca i rudara SL IAT Boško Pikula smatra da je zahvaljujući ovim povoljnostima SL IAT dobila još jednu šansu, a najbitnije je da će svih 957 radnika ostati na svojim radnim mjestima.

Pikula je ponovio da ova firma ima perspektivu, da ima posla i da može svoje proizvode izvoziti na strana tržišta.

Direktor SL IAT Bogdan Golić je ranije izjavio da je plan proizvodnje firme za ovu godinu 31 miliona maraka i da je za 10 miliona veći u odnosu na prethodnu godinu.

Pored ugovorenih poslova za tržište Njemačke, Amerike, Italije i Španije, veće količine izvoze se i na prostor bivših jugoslovenskih zemalja, a u toku su i pregovori sa Kinom. (Srna)