230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Neprohodno prema Nevesinju i Bileći

Zbog sniježnih padavina neprohodni su putni pravci Nevesinje - Berkovići, Nevesinje - Istočni Mostar, Bileća - Ljubinje i granični prelazi iz pravca Bileće ka Crnoj Gori, saopštila je Republička uprava Civilne zaštite.

120216-herc_snijeg

Na području koje pokriva Područno odjeljenje Civilne zaštite Trebinje u toku je otklanjanje kvarova na elektro-mreži u opštinama Berkovići i Bileća, dok su tokom noći otklonjeni kvarovi na trebinjskoj elektro-mreži, tako da cijela opština sad ima uredno snabdijevanje strujom.

U opštinama Nevesinje, Berkovići, Bileća i Gacko pojedina sela nemaju struju, a snabdijevanje vodom i pokrivenost mobilnom i fiksnom telefonijom je uredno.

U toku dana se nastavlja sa čišćenjem neprohodnih putnih pravaca u svim opštinama, a u Bileći i Berkovićima će se u toku dana vršiti podjela paketa koje je donirala firma "Robot komerc".

Na jučerašnjoj tematskoj sjednici Federalnog štaba civilne zaštite o poplavama i klizištima kao mogućim posljedicama topljenja snijega, kojoj je prisustvovao i direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milimir Doder sa saradnicima, stručnjaci su iznijeli mišljenje da ne bi trebalo da dođe do većih poplava pošto se postojeći snijeg pretvorio u led pa će njegovo topljenje biti sporo.

Ostali razlozi koji bi trebali onemogućiti poplave su što je zemlja toliko suva da je u stanju primiti ogromne količine vode, što su riječni tokovi i akumulacije na minimumu pa mogu primiti veliku količinu vode. (Srna)