230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

IAT - Odobren reprogram dugova

Vlada Republike Srpske usvojila je danas na posebnoj sjednici Prijedlog ugovora o izmjenama i dopunama Ugovora o prodaji državnog kapitala u preduzećima poslovnog sistema Industrije alata Trebinje (IAT), saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Republike Srpske.

111008-iat1

Prije sjednice Vlade održana je sjednica Savjeta za privatizaciju, koji je danas prihvatio Prijedlog ugovora o izmjenama i dopunama Ugovora o prodaji državnog kapitala u preduzećima poslovnog sistema Industrije alata Trebinje.

Na sjednici Savjeta za privatizaciju Republike Srpske, koja je održana u srijedu 15. februara, usaglašen je protokol za potpisivanje aneksa ugovora o privatizaciji Industrije alata Trebinje, kojim se preduzeće uslovno oslobađa dijela finansijskog dugovanja od 17,2 miliona KM, a dio duga konvertuje u akcije, te predviđa kredit od pet miliona KM.

Protokolom je definisano da se aneksom ugovora o privatizaciji prihvati postojeće stanje, odnosno novo prehrambeno preduzeće, ali pod uslovom da se izvrši revizija čitavog posla.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić razgovarao je 25. januara u Banjaluci sa vlasnikom Industrije alata Trebinje Rodoljubom Draškovićem, kada je usaglašeno da se izvrši finansijsko restrukturiranje kako bi preduzeće bilo očišćeno od finansisjkih obaveza i sposobno da održi svoje poslovanje u narednom periodu. (Srna)