230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Doder u posjeti Nevesinju

Opština Nevesinje je usljed snježnog nevremena bila najugroženija lokalna zajednica u Republici Srpskoj, jer je opština pored velikog snijega bila jedno vrijeme bez struje i vode izjavio je direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milimir Doder prilikom jučerašnje posjete opštini Nevesinje.

120229-doder

- "Ovdje stvar nije završena i zato smo danas ovdje da vidimo šta dalje i da vidimo kako će se završiti procjena štete u ovoj lokalnoj zajednici.mi smo ovdje prošle godine imali poplave i imali smo ovdje najrealniju procjenu u Republici Srpskoj, nema razloga da i ovoga puta ne bude tako" – rekao je Doder .

Doder je naglasio da će svaka lokalna zajednica formirati komisiju koja će izvršiti procjenu štete i dostaviti je Republičkoj upravi Civilne zaštite, a ona dalje Vladi Republike Srpske.

Opština Nevesinje je samo za čišćenje putne infrastrukture već potrošila preko 160.000 KM.

Najveću štetu od snježnog nevremena na teritoriji opštine Nevesinje pretrpila je farma "Planinsko dobro" koja prema procjenama iznosi, oko 600.000 KM.

Direktor "Planinskog dobra" Milorad Pikula rekao je da ovo nije konačna procjena štete i da je ona mnogo veće, jer su u velikoj mjeri stradali i tek izgrađeni objekti. (Virtualna Hercegovina)