230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

CJB Trebinje: Smanjen broj krivičnih djela protiv imovine

"U vezi sa krivičnim djelima protiv imovine u januaru i februaru 2012. godine na području CJB Trebinje su evidentirana ukupno 34 krivična djela protiv imovine, a u istom periodu prošle godine je prijavljeno 39 krivičnih djela, što ukazuje na smanjenje za oko 13%" - istakla je Rajna Parežanin portparol CJB Trebinje.

120302-cjb_trebinje_parfemi_005

"Samo na području Trebinja je evidentirano ukupno 17 krivičnih djela protiv imovine, od kojih je rasvjetljeno i dokumentovano već 8, dok je u istom periodu prošle godine evidentirano 26 krivičnih djela, što znači da je došlo do smanjenja za oko 35%. Na osnovu činjeničnog stanja evidentno je da nisu tačne informacije da je na području Trebinja došlo do povećanja broja KD Protiv imovine, već upravo da su ta djela znatno smanjena," dodaje ona.

"Također, policijski službenici PS Trebinje provode aktivnostima u cilju dokumentovanja ostalih nerasvjetljenih krivičnih djela, s obzirom da je jedan dio prijavljenih krivičnih djela već u završnoj fazi dokumentovanja, odnosno u fazi vještačenja, kako bi se sa adekvatnim dokazima nadležnom tužilaštvu dostavili izvještaji.

Prije par dana, kako ste upoznati u vrlo kratkom roku rasvijetljeno je i dokumentovno KD Teške krađe u Bileći. Izvršioci su dva lica, višestruki povratnici u vršenju krivičnih djela, od kojih se jadan nalazi na izdražavanju kazne zatvora za djela izvršena u ranijem periodu," dodaje portparol CJB Trebinje Rajna Parežanin.