230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trijumf Leotara poslije pola godine

Odavno neka prvenstvena utakmica u Trebinju nije izazvala toliko pažnje kao današnji duel Leotara i Borca.

120317-fk_leotar_borac_akufo

Šampion BiH došao je na Police sa ciljem da ostane u trci za odbranu titule, dok je za Leotar ova utakmica imala neprocjenjiv značaj.

Leotar je na Policama već izgubio 14 bodova ove sezone i nije smio da dozvoli novi „minus", koji bi ih doveo u veoma tešku situaciju. Poslijednji trijumf Leotar je upisao prije tačno šest mjeseci, 18. septembra, kada je na Policama savladao Sarajevo (1:0). Međutim, tradicija duela sa Borcem kaže da Banjalučani teško osvajaju bodove u Trebinju.

Odavno na Policama publika nije tako bodrila svoje ljubimce, a posebno Akufa, koji je danas briljirao svojim prodorima i veoma atraktivnim driblinzima kojima je izluđivao Banjalučane. U nekim momentima su ga udvajali igrači Borca, a jedini način da ga zaustave bio je fauliranje. 

Leotar je poveo već u četvrtom minutu preko Aničića koji je i u drugom poluvremenu zatresao mrežu Borca u istom minutu kao i u prvom. Treći gol za domaće, katastrofu Borca i konačnih 3:0 za Leotar postigao je Sušić u 76-oj minuti.

Bio je to duel dva šampiona Premijer lige BiH, prvog i posljednjeg. Naime, Trebinjci su bili najbolji u prvoj sezoni zajedničke lige 2003. godine, dok su "crveno-plavi" aktuelni prvaci. U ovoj utakmici ušlo se sa različitim ambicijama. Četa sa "Polica" nalazi se na nezavidnom, 14. mjestu i što prije želi da pobjegne iz opasne zone, dok su Banjalučani četvrti i ponovo imaju šampionske ambicije.

Dobra vijest za kormilara Trebinjaca Borčeta Sredojevića je povratak "kvarteta" koji nije mogao da igra u Gradačcu: Igora Aničića, Geršona Akufa, Aleksandra Bajata i Nenada Nastića.

FK Leotar - FK Borac 3:0 (1:0)

Trebinje - Stadion „Police". Gledalaca: 2000. Sudija: Emir Alečković (Sarajevo). Strijelci: 1:0 Aničić 4., 2:0 Aničić 49., 3:0 Sušić 75. Žuti kartoni: Nastić, Ristić (Leotar), Stupar, Ivetić (Borac).

LEOTAR: Milenković, Nastić, Todorović, Milošević, Šaraba, Andrić (od 67. minuta Bajat), Lekić, Vuković (od 73.minuta Sušić), Akufo (od 85. minuta G. Cimirot), Aničić, Ristić.

BORAC: Antolović, Stupar (od 59. minuta Kunić), Žarić, Stakić, Ćorić, Maksimović (od 42.. minuta Stajić), Grahovac, Ivetić, Krunić, Bilbija (od 25. minuta Žižović), Kajkut.

Stojnić podnio ostavku poslije poraza Borca od Leotara

Po završetku utakmice šef Stručnog štaba banjalučana Velimir Baja Stojnić podnio je ostavku.

Stojnić je jesenas preuzeo kormilo od Zvezdana Cvetkovća, a odstupio danas poslije debakla na satadionu Police.

Zbog velikog značaja ove utakmice, ali i zbog toga što Trebinjci nisu imali prilike da na dijelu vide novi tim Leotara (osim protiv Crvene zvezde kada tim još nije bio formiran) Uprava je odlučila da ulaz na utakmicu bude besplatan.