230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Završen Prvi Međunarodni simpozijum agronoma

Okruglim stolom na temu "Predpristupni fondovi i mogućnosti njihovog efikasnog korišćenja u BiH", u trebinjskom Hotelu Leotar danas je, u organizaciji Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, završen Prvi međunarodni simpozijum i 17. naučno-stručno savjetovanje agronoma Republike Srpske.

120322-zatvaranje_simpozijuma_013

Prema riječima mr Gordane Rokvić sa Poljoprivrednog fakulteta u Banjaluci uloga agronoma je da pomognu potencijalnim korsinicima da dođu do predpristupnih fondova i da im svojim zananjem i stručnošću olakšaju da pripreme kvalitetne projekte.

120322-zatvaranje_simpozijuma_015

„Na taj način poljoprivrednici sa ovih prostora stekli bi znanja da apliciraju na sredstva iz fonodova, kao bi ta sredstva na pravi način iskoristili u cilju modernizacije poljoprivredne proizvodnje" rekla je Gordana Rokvić. Ona je istakla da je stepen informisanosti poljoprivrednih proivođača o predpristupnim fondovima za sada na veoma niskom nivou.

Prvi međunarodni simpozijum i 17. naučno-stručno savjetovanje agronoma Republike Srpske je po četvrti put održano u Trebinju.

Tokom Simpozijuma, koji je zbog broja učesnika i karakteta skupa stekao međunarodni karakter, predstavljeno je 240 radova iz 16 zemalja.

Partner banjalučkog Poljoprivrednog fakulteta u organizaciji Prvog međunarodnog simpozijuma bio je Biotehniči fakultet Univerziteta u Ljubljani, a pokrovitelji Ministrarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede i Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske. (Opština Trebinje)