230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Hercegovački proizvodi iz srca prirode

Dragica Čihorić iz Trebinja sa svojim prijateljicama počela je proizvodnju ručnih unikatnih radova i proizvoda na prirodnoj bazi koji imaju višestruku namjenu i jedinstveni su na području Hercegovine i šire.

120325-Dragica_Cihoric

Riječ je o proizvodima koji se baziraju na ljekovitom bilju sakupljanom na više lokacija u hercegovačkim visokim predjelima, zatim o opuštajućim proizvodima, eliksirima, a u ponudi su i unikatne ručno rađene torbe, kape i šeširi.

"Prvenstveno želimo da vratimo prave vrijednosti gdje im je i mjesto, da prirodu ponovo počnemo voljeti i čuvati a ne uništavati, jer ona nam je izvor zdravlja", kaže Čihorićeva i dodaje je ovo ostvarenje dugogodišnjeg sna, ali da se ideja intenzivirala nakon što je ostala bez posla.

Ona pojašnjava da ljekovito bilje koje koriste za spravljanje proizvoda pronalaze u prirodi i da nema konzervanasa, hemije, niti drugih primjesa, a da sve osmišljava i zajednički radi sa nekoliko prijateljica, po recepturi od prije stotinu godina.

Suvlasnik u projektu Dubravka Perotić, ljekar po struci, pojašnjava da sa velikom ljubavlju žele da ono najbolje iz prirode na pravi način bude iskorišteno u spravljanju čajeva, mirisnih bombica punjenih lavandinim cvijetom, i u drugim proizvodima.

U ponudi su i likeri od naranče, drenjine, višnje, divljeg šipka, travarica, zatim jastuci za opuštanje punjeni ručno češljanom vunom od ovaca sa područja Hercegovine uz dodatak aromatičnog bilja i eteričnih ulja, a posebna interesantni su i ručno rađeni sapuni čiju osnovu čine maslinovo, palmino, kokosovo i bademovo ulje bez hemije i sintetike, koji ne izazivaju alergije.

"Jedan dio programa posvetili smo heklanju unikatnih torbi, kapa i šešira, te cvjetnim aranžmanima i vjenčićima od sušenog cvijeća i nadamo se da će naši proizvodi biti prepoznati kao eko-proizvodi jedinstveni na ovim područjima", kaže Perotićeva i dodaje da u širokom asortimanu ponude ima za sve uzraste po nešto.

Svi proizvodi su pakovani u pažljivo biranoj ambalaži, po kineskoj recepturi, a etikete su štampane na srpskom, engleskom i ruskom jeziku.

Jedan dio ovih proizvoda već je izložen u izložbenom prostoru na Crkvini u Trebinju, a uskoro će u gradu biti otvoren i atelje. (Srna)