230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

KMF Leotar dobio MNK Centar

Pobjedom domaćeg Leotara nad ekipom MNK Centar iz Sarajeva završeno je prvo kolo Mini Lige za klupskog prvaka BiH.

120328-futsal_leo_centar_sa_039

Večeras su se u Trebinju sastali višestruki šampion RS - KMF Leotar i drugoplasirani tim Lige FBiH MNK Centar iz Sarajeva. U punoj dvorani "Miloš Mrdić" u Trebinju domaćin je slavio rezultatom 3:2, (1:0). 

Leotar je od samog početka krenuo sa ofanzivnijom igrom. U šestoj minuti susreta u kontranapadu Leotara Cimirot prelazi dva igrača gostiju i dodaje Vicu, koji promašuje prazan gol.

Domaćin dolazi do prednosti tek u 14. minuti, kada je na dodavanje Muline iz kornera Savo Andrić postigao vodeći pogodak, što je bio i rezultat prvog dijela susreta.

U drugom dijelu gosti kreću u napad i na samom početku nastavka meča preko Harisa N. postižu izjednačujući gol. Malo nakon toga Vico Miljan odapinje lijevicom sa 9 metara, što odbija iskusni golman sarajlija Omerbegović, ali na loptu pristiže Mulina i zakucava u mrežu gostiju za 2:1. Samo minut kasnije gosti preko istog igrača dolaze do novog izjednačenja. Domaći su u više navrata tukli u okvir gola sarajlija, ali se golman Omerbegović fenomenalno branio.

Kako se bližio kraj susreta navijači su postajali sve glasniji, što je trebinjskim igračima davalo dodatan motiv u igri, gdje počinju opsadu Omerbegovićevog gola. Cimirot prolazi sa lijeve strane i pogađa prečku, a malo nakon toga Vico šutira i savladava golmana Omerbegovića, ali ovoga puta lopta pogađa stativu i izlazi iz gola. 2 minuta prije kraja susreta u velikoj gužvi pred golom gostiju do lopte dolazi preiskusni Siniša Mulina, koji raspaljuje i trese mrežu Omerbegovića za 3:2. Gosti zatim prelaze u napad sa 5 igrača, kada stvaraju veliku priliku za izjednačenje, ali odlični golman domaćih Berak, zadnjim naporom spašava gol Leotara, a lopta prolazi tik pored stative.

Najistaknutiji u timu Leotara je bio Siniša Mulina sa postignuta 2 gola i jednom asistencijom.

Najistaknutiji u redovima gostiju bio je golman Omerbegović, koji je odličnim odbranama uspio da sačuva svoj tim od potopa u Trebinju. 

KMF Leotar sledeću utakmicu igra 31. marta, gdje gostuje ekipi Komunikare u Mostaru.

KMF LEOTAR - MNK CENTAR 3:2 (1:0)

SD "Miloš Mrdić" - Gledalaca 500. Sudije: Paradžik Goran i Obradović Darko. Delegat: Martinović Lazar.