230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Narednih dana pad temperature

U Republici Srpskoj tokom noći očekuje se promjena vremena koja će donijeti osvježenje tokom sutrašnjeg dana i slabe padavine, rekao je dežurni sinoptičar u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Igor Kovačić.

120329-setaliste

"Padavina neće biti na krajnjem zapadu, jugozapadu i jugu gdje ostaje suvo, a sutrašnji dan će uglavnom biti suv, svježiji i pretežno oblačan na istoku, gdje će temperatura biti oko 13 stepeni Celzijusovih. Na zapadu će biti sunčanih intervala, posebno u poslijepodnevnim časovima, a temperatura će biti od 16 do 20 stepeni", rekao je Kovačić.

On je istakao da će u subotu, 31. marta, biti lijep i sunčan dan, sa temperaturom između 16 i 23 stepena, dok se u večernjim časovima očekuje novo oblačenje sa sjeverozapada koje će donijeti padavine, i to u nedjelju kišu u nižim krajevima, a u višim će biti mjestimično sa snijegom.

"U nedjelju do kraja dana doći će do prestanka padavina, biće znatno svježije sa temperaturama do 10 do 12 stepeni", rekao je Kovačić.

On je istakao da će u ponedjeljak, 2. aprila, jutro biti hladno sa slabim mrazom u nižim krajevima i jačim u višim, a tokom dana sunčano sa temperaturama između 15 i 20 stepeni Celzijusovih.

"U daljem periodu biće promjenjivo, s tim da već od 5. aprila, možemo očekivati nove padavine i novi pad temperature, tako da jutarnji mrazevi 5. i 6. aprila mogu biti jači od mrazeva najavljenih za 2. april", rekao je Kovačić.

On je istakao da će najavljeno zahlađenje biti ispod prosjeka za april. (Srna)