230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Lastvanski vatrogasci spremni za požarnu sezonu

Pripadnici Vatrogasne jedinice Lastva su, nakon što su početkom godine napravili sličan poduhvat, prepravili još jedno vatrogasno vozilo.

120330-lastva_vj2

Osim dvije cisterne prepravljene u ovoj godini, pripadnici Vatrogasne jedinice Lastva ranije su prepravili još jedno slično vatrogasno vozilo i jednog manjeg landrovera za prevoz ljudi.

Ovih dana vatrogasci VJ Lastva vrše testiranje nove mehanizacije i opreme, kako bi što spremnije dočekali požarnu sezonu.

120330-lastva_vj1

Komandir Paranos kaže da su na otpadu nabavili i priključak za razgrtanje snijega, koga su adaptirali u profesionalnu grtalicu i koja im je prethodnih godina pomogla u nekoliko navrata, ne samo u čišćenju snijega, nego i u dolasku do mjesta požara koji se i u zimskim mjesecima znaju desiti.

Vatrogasna jednica Lastva je u proteklih godinu dana za tehničko opremanje jedinica od opštine Trebinje dobila 20.200 maraka, ali se nadaju i sredstvima iz Vatrogasnog saveza.

Sa druge strane, vatrogasci su u posljednjih nekoliko godina prošli najsavremenije kurseve i obuku u zemlji i regionu i jedini su u istočnohercegovačkoj regiji koji imaju položene specijalne ispite za gašenje požara na otvorenom prostoru