230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

"Malene" zaustavljene na pragu Premijer lige BiH

Košarkašice Trebinja 03 poklekle su na posljednjem koraku. One su sinoć na svom terenu, na parketu Sportske dvorane Osnovne škole Sveti Vasilije Ostroški u Gorici, poražene od banjalučkih Orlova sa 68-60 u revanš utakmici finala Plej ofa košarkaškog Prvenstva RS.

120331-leotar_03

Iako su imale prijeko potrebnu pomoć sa tribina to kao da je Trebinjke sputalo da prikažu nešto više. Pogotovo su loše odigrale prve dvije četvrtine koje su gošće iz Banjaluke riješile sa 15 poena prednosti što se pokazalo kao presudno za konačan trijumf mnogo iskusnije ekipe iz Banjaluke i njihovo osvajanje šampionske titule.

„Mnogo smo željele pobjedu i nastavak finalne serije. U toj želji smo i „izgorjele", griješile smo mnogo pogotovo u prvom poluvremenu, nastavili smo drugo poluvrijeme u dobrom ritmu, ali je bilo kasno. Teško nam je, ali stekli smo iskustvo da u narednom šampionatu ostvarimo plasman u Premijer ligu BiH; kaže Vedrana Buha košarkašica Trebinja 03.

Njen trener Milorad Nadaždin kaže da ne može da objasni neshvatljiv pad na samom početku utakmice. „Ipak sve je to danak našem neiskustvu. Šta da se radi, idemo dalje. Sada jurišamo na titulu juniorskog šampiona BiH. Možemo i hoćemo tu titulu", kaže Nadaždin. Polovinom aprila igra se polufinalni turnir prvenstva BiH, a finale je, ukoliko se trebinjske „malene" plasiraju u završnicu, početkom maja.