230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Civilna zaštita: Spremni za požarnu sezonu

U prostorijama Opštine Trebinje danas je održana sjednica Opštinskog štaba civilne zaštite, na kojoj se, između ostalog, raspravljalo o Pripremama za predstojeću požarnu sezonu, sa posebnim osvrtom na preventivne i operativne mjere, u skladu sa Planom Vlade RS o aktivnostima u pripremi i sprovođenju mjera zaštite od požara u 2012. godini, te opremljenosti i obučenosti subjekata od značaja za zaštitu i spasavanje od požara.

120409-cz1

Kako je zaključeno na sjednici OŠ CZ, neophodno je da svi subjekti protivpožarne zaštite u narednom periodu koordinirano rade na preventivnim aktivnostima, te da se rigoroznije primjenjuje opštinska Odluka o zabrani paljenja vatre na otvorenom prostoru.

Osim toga, zaključeno je da se pripadnici vatrogasnih jedinica, Centra za gazdovanje kršom i civilne zaštite maksimalno uključe u osmatranje terena i u slučaju izbijanja požara, u što kraćem roku, proslijede informaciju o lokalitetu.

Takođe, dogovoreno je da tim stručnih lica, koji će imenovati načelnik Opštine, izradi procjenu ugroženosti opštine Trebinje od svih rizika, te da se u narednom periodu radi na pročišćavanju šumskih puteva i prilaza, posebno na potezu Aleksina međa – Crkvina.

Pored navedenog, na današnjoj Sjednici usvojen je i Plan aktivnosti u pripremi i sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od poplava u opštini Trebinje u 2012. godini. (Opština Trebinje)