230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Odobren 1,1 milion KM za socijalno zbrinjavanje radnika

Vlada RS odobrila je danas 1.153.000 KM za zbrinjavanje 5.621 radnika iz 37 preduzeća koji su procesom stečaja preduzeća ostali bez zaposlenja, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

120224-novoteks

Ukupno 413.000 KM namijenjeno je Fondu penzijsko-invalidskog osiguranja Srpske i biće korišteno za radnike preduzeća "Inženjering" iz Zvornika, radnike Zemljoradničke zadruge "Potkozarje" iz Romanovaca kod Gradiške, zatim "Čajavca" Štampane veze iz Banjaluke i za radnike Mesna industrija "Levita" iz Gradiške.

Preostala sredstva 739.950 KM namijenjena su Zavodu za zapošljavanje Srpske i biće korištena za izmirenje doprinosa za osiguranje od nezaposlenosti za radnike preduzeća "Mediko" u Banjaluci, "Maloprodaja" u Ljubinju, "Soko holding", "Imko" u Gacku i "Građevinar" u Novom Gradu.

Sredstva su namijenjena i za preduzeće "Komunalac" u Ljubinju, "Fruktonu" u Banjaluci, Industriju konfekcije "Novoteks" u Trebinju, "Omar" u Kneževu, Opštu zemljoradničku zadrugu "Kalinovik" u Kalinoviku, Javno komunalno preduzeće "16. oktobar" u Pelagićevu, Akcionarsko društvo za proizvodnju i preradu metalnih konstrukcija i servisne opreme "Metalrad" u Modriči, za Centar za unapređenje poljoprivrede na Sokocu, za "Trgoprom" u Bileći i "Autotransport" u Zvorniku.

Ta sredstva biće korištena i za preduzeća "Izvor" u Bileći, Kulturni sportski i rekreativni centar u Bratuncu, Urbanistički zavod Republike Srpske u Banjaluci, Novinsko izdavačko-štamparsko preduzeće "Oslobođenje" u Banjaluci, Ugledno poljoprivredno dobro "Petar Mrkonjić" u Modriči, za "Vazdušnu banju" u Nevesinju, Preduzeće za prevoz putnika "Autoprevoz" u Srpcu, "Industrijska pekara" u Trebinju, te za Drvnu industriju Kalinovik.

Sredstva su namijenjena i za preduzeća "Čajavec - profesionalna elektromehanika'', "Čajavec - prostorna tehnika'', "Čajavec - telekomunikacije i elektronika'' u Banjaluci, Zemljoradnička zadruga "Poljoprivrednik" sa p.o. Bratunac, AD Banjaluka, Osnovno javno preduzeće za komunalne poslove "Komunal" sa p.o. Petrovo, Preduzeće za proizvodnju konfekcije i promet "Mladost" u Mrkonjić Gradu, Zemljoradnička zadruga "Lastva" u Trebinju, "Prerada sa hladnjačom" u Zvorniku, "Hit Ilidža" u Istočnoj Ilidžu i za preduzeće "Doboj putevi".

Ova sredstva u ukupnom iznosu 1.153.000 KM odobrena su iz Programa socijalnog zbrinjavanja radnika. (Srna)