230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Uspješno obavljena vježba vatrogasaca (foto)

Danas je u Domu učenika u bivšoj kasarni u Trebinju upješno obavljena međunarodna pokazna vježba, koji su izveli pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje uz pomoć prijatelja iz Službe zaštite i spašavanja iz Nikšića.

120420-vatrogasci9

- Današnja vježba je samo jedna u nizu vježbi i treninga, u kojima stičemo iskustva i pripremamo za nadolazeću požarnu sezonu. Angažovani smo takođe na svim mogućim prirodnim i vještačkim katastrofama, tako da nam je uvijek potrebna vježba i obuka, jer u svakom momentu moramo biti spremni na brzu i efikasnu reakciju. Nedavno smo dobili novu visoko kvalitetnu i profesionalnu opremu u vrijednosti oko 80.000 KM, a to su intervencijske i radne uniforme, čizme, opasači, šljemovi, kape, lampe,- ističe komadir TVJ Trebinje Miodrag Batinić.

Milimir Doder direktor RU Civilne zaštite RS je po završetku vježbe istakao da je veoma zadovoljan urađenom vježbom, i dodao da je odrađena fantastično i po scenariju, te da na vježbi nije bilo niti jedne greške. - U zadnjim godinama imali smo veliki broj požara na području čitave RS, te mnogo ulažemo u vatrogasce i u njihovu opremu i svakim danom taj segment našeg društva je u velikom napretku, - istakao je Doder.

Scenario za međunarodnu vježbu "Trebinje 2012"

Uslijed nepoznatog razloga došlo je do eksplozije, pa poslije toga i požara na stepeništu i ulasku u Dom učenika. Dežurno osoblje je zatražilo pomoć od vatrogasne jedinice u Trebinju. U pozivu su prenesene najosnovnije informacije. Jedna od njih je da se u Domu nalazi više desetina učenika i da je moguće da ima povrijeđenih.