230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Sutra Leotar mora do pobjede

U Trebinju će se u okviru 23. kola Premijer lige sastati dva kluba koja su ime dobila po planinama – Leotar i Kozara. U derbiju začelja, čiji će ishod odrediti sudbinu ova dva kluba, Trebinjci moraju da pobjede i drugog izbora nemaju.

110815-leo

Sve osim pobjede za izabranike Borčeta Sredojevića bilo bi ravni katastrofi. Iako se prije nekoliko dana mislilo da će za opstanak biti potrebne sve domaće pobjede, sve je izvjesnije da će uz stopostotan učinak na domaćem terenu, tim sa Polica morati da donese i bodove sa strane.

Borba za opstanak se zaoštrila, kaže trener Trebinjaca Borče Sredojević. Neko se samo privremeno izvuče, ali se brzo vrati nazad. Svaki poraz može skupo da košta, bez obzira na neke dobre rezultate. Protiv Kozare jednostavno nemamo izbora, moramo da osvojimo sva tri boda. Praktično, za nas je svaka utakmica do kraja prvenstva „biti ili ne biti". U svakom kolu ćemo imati imperativ osvajanja bodova, bilo da se igra u Trebinju ili na strani.

Nakon utakmice sa Kozarom Leotar ide na dva vezana gostovanja - Čeliku i Širokom brijegu.

Ovo je veoma težak period za nas i za dvije sedmice odigraćemo četiri veoma teške i zahtjevne utakmice, gdje se riješava naša sudbina. Zato tri boda prtoiv Kozare imaju ogromnu važnost za nas i ne smijemo da posrnemo.

Ovaj duel za Borčeta Sredojevića nosi poseban naboj, jer je upravo sadašnji trener Trebinjaca nekadašnji igrač i trener Kozare.

Emocija ne smije da bude. Svi smo mi profesionalci i radimo svoj posao najbolje što znamo u interesu klubova u kojima se trenutno nalazimo. Volio bih kada bi i Kozara i Leotar ostali u ligi, ali mislim da je to, ipak, u ovom trenutku nemoguće.

Loši vremenski uslovi koji poslijednjih sedam dana vladaju u Trebinju ne remete plan rada trebinjske ekipe.

Igrači su svjesni koliki značaj imaju utakmice koje su pred nama i na to im ne moram posebno skretati pažnju. Daju svoj maksimum, trude se, a atmosfera u ekipi je za svaku pohvalu, što je jedan od glavnih preduslova za dobar rezultat. Vjerujem da smo kvalitetniji tim od Kozare, ali ćemo taj kvalitet morati da dokažemo na terenu. Od prve minute moramo razmišljati kako da dođemo do gola gostiju i da već ranim vođstvom skinemo veliki pritisak. Kad god smo poveli na startu, utakmice smo lakše privodili kraju.

Prethodni put kada su kamere prenosile utakmicu sa Polica, Leotar je poražen od Olimpika minimalnim rezultatom.

Imamo dovoljno iskusnu ekipu, koja sebi neće dozvoliti da im TV prenos „sveže" noge. To može da bude samo dodatni motiv da pokažu šta znaju pred velikim auditorijumom. Mislim da su obje ekipe ostale dužne gledaocima u susretu koji je jesenas prenošen i ovo je prilika da poprave utisak.

Od svog povratka na Police Dragan Ristić još nije uspio da zatrese mrežu, ali je nekoliko puta asistirao.

Nadam se da ću protiv Kozare prekinuti golgeterski post, kaže Ristić. Očekuje nas veoma važna utakmica protiv Kozare, gdje za nas postoji samo jedan ishod. Ne smijem ni da zamislim šta bi se desilo da ne pobijedimo ekipu iz Gradiške. Ipak, vjerujem da smo kvalitetniji i da ćemo kroz igru doći do dobrog rezultata, pred dva vezana gostovanja.

Borče Sredojević nema većih kadrovskih problema. Nema igrača bez prava nastupa zbog kartona, a pod znakom pitanja su Geršon Akufo (povreda koljena) i Milan Zorić (grip).

Utakmica počinje u 14 časova uz direktan TV prenos na BHT. Sudi internacionalni sudija Emir Alečković iz Sarajeva. ULAZ BESPLATAN. (FK Leotar)