230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Veliki uspjeh Aleksandre Samardžić - džudistkinje iz Berkovića

Proteklog vikenda takmičarka džudo kluba "Berkovići" Aleksandra Samardžić je učestvovala na Evropskom Kupu za kadete u gradu Teplice u Češkoj, na kojem je osvojila drugo mjesto i tako postigla veliki uspjeh, jer se radi o najprestižnijem turniru za kadete u Evropi, na kome je učestvovalo 29 zemalja i oko 600 takmičara.

120424-aleksandra

Aleksandra Samardžić - prva s lijeva

Aleksandra je ukupno imala 5 mečeva i u 4 meča je ostvarila ubjedljive pobjede, dok je u finalnom meču poražena od reprezentativke Italije, Alessandre Prosdocimo. Italijanka je trenutno najbolje rangirana kadetkinja Evrope, a Aleksandru je pobjedila ostvarivši minimalnu prednost.

Ovaj turnir je pokazao da je Aleksandra trenutno u samom vrhu evropskog džudoa u kadetskoj konkurenciji, iako je tek na početku prve godine nastupa u ovom uzrastu. Postignuti rezultat je obećavajući, i ako nastavi pripreme i učešća na velikim turnirima može se očekivati da će se već ove godine domoći jedne od medalja na Evropskom prvenstvu. U skorijoj budućnosti, tačnije 19. i 20. maja Aleksandra planira nastupiti na sličnom turniru u Poljskoj, a njen nastup zavisi od toga da li će klub, koji je u veoma lošoj finansijskoj situaciji, imati dovoljno novčanih sredstava da joj obezbjedi odlazak i boravak u ovoj zemlji.  (Opština Berkovići)