230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinjci na izletištima uz roštilj i sportske aktivnosti

Stanovnici Trebinja prvomajski praznik i ove godine tradicionalno proslavljaju na poznatim izletištima - Ubla, Eko-kamp Ušće, Jazina, Tuli, ali i u svojim domovima uz porodicu i prijatelje.

120501-tatoo_ubla_1_maj_023

Prethodnih dana na ovim izletištima pokošena je trava kako bi građani tradicionalno mogli da proslave praznik uz muziku, sportske aktivnosti, piće i roštilj, riblju čorbu, ribu na žaru, piletinu, ali i jagnjeće i praseće pečenje.

Nije mali broj ni onih koji su vrlo rano krenuli na takozvani "prvomajski uranak", pa su tako na omiljenim prvomajskim lokacijama već potpaljeni roštilji.

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje savjetuju građane da obezbjede mjesto za paljenje vatre, kako se ista ne bi otela kontroli, te izazvala veliku štetu ili požar. 

Iz Administrativne službe grada apeluju da građani, nakon proslave Prvog maja u nekom od gradskih izletišta, otpad odlože na mjesta koja su za to predviđena da bi i nakon njih drugi posjetioci uživali u čistim izletištima.

U Trebinju je jutros u 7h izmjereno 18C stepeni, a maksimalna dnevna temperatura, po prognozama meteorologa, će biti 28C stepeni.