230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Eko-centar "Ušće" dobija novo igralište (foto)

Na izviđačkom Eko-centru "Ušće" asfaltirano je multifunkcionalno igralište dimenzija 24m x 15m. Asfaltiranje igrališta finansirala je opština Trebinje, a radove je izvelo A.D. "Hercegovineputevi" Trebinje. 

120514-ekokamp9

U toku su radovi na izgradnji koševa i golova. Ovim aktivnostima su poboljšani kapaciteti izviđačkog Eko centra i stvoreni uslovi za kvalitetno organizovanje sportsko-rekreativnih aktivnosti za učesnike kampa i mlade u MZ Lastva.

Izviđački Eko-centar je jedinstven na prostoru Republike Srpske koji osim prelijepe prirodne sredine uz obalu rijeke Sušice pruža mogućnosti za organizaciju raznih omladinskih programa, što je prepoznato od kulturno umjetničkih društava, sportskih društava, omladinskih organizacija i izviđačkih odreda.

Ove godine kampovi će početi krajem juna kada se očekuje dolazak članova KUD "Vila" i KUD "Marković" iz Novog sada, a iza njih će na kampu boraviti članovi ŽKK "Trebinje 03", ŽRK "Leotar", OK "Leotar", omladina iz Kleka, Sečnja, Srpske Crnje, Banja Luke, Niša i članovi Odreda izviđača "Trebinje". Očekuje se da će kampovi ukupno trajati oko 50 dana i da će imati oko 350 učesnika. Programi na kampu će biti raznovrsni i prilagođeni interesovanju mladih sa ciljem da mladi prihvate zdrave stilove života i razviju pozitivan odnos prema prirodi.