230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Kunić i Dujak oteli pobjedu Leotaru

Na Policama još uvijek ne mogu da dođu sebi nakon poraza od Zrinjskog. Alarmi su uveliko u crvenom, situacija je nikada teža. Niko u Leotaru ne spori da su fudbaleri odigrali lošu utakmicu i snose dio krivice za poraz.

120514-sudija

Međutim, ono što je još više uzburkalo duhove na Policama je suđenje pomoćnika na utakmici Ratka Kunića iz Banja Luke i Gorana Dujaka iz Odžaka.

- Nemamo običaj da se na ovaj način obraćamo javnosti, ali šta da radimo kada smo u utakmici koja je za nas imala presudan značaj na najpodmukliji način oštećeni. Onako kao su sudili Kunić i Dujak je za svaku osudu. Na 1:0 za naš klub Kunić je signalizirao nepostojeći ofsajd kada je naš igrač Dragan Vuković izašao sam pred golmana, što se jasno vidi na TV snimku, a u drugom poluvremenu je drugi pomoćnik Goran Dujak takođe „mahao" nepostojeći ofsajd, kada je Dragan Ristić glavom prebacio loptu za Milorada Cimirota. Dujak je takođe u još nekoliko navrata oštetio naš klub, a kada smo ga pitali zašto to radi, rekao nam je da mu smeta sunce. Mi nažalost, Sunce ne možemo da ugasimo, ali to za nas nije nikakvo opravdanje. Sa druge strane igrače Zrinjskog nekoliko puta je puštao iz čistih ofsajd pozicija kažu u kratkom saopštenju iz FK „Leotar".

120514-sudija1

U Trebinju smatraju da ipak nisu u pitanju nenamjerne sudijske greške

- Nadamo se da za ovakvo suđenje nisu imali nalogodavce, jer bi to prava sramota. Nijednog trenutka ne skidamo krivicu sa nas i sa igrača, ali smo od FSBiH tražili da pogleda snimak i da ovu dvojicu sudija najoštrije kazni, tj. samo da ih korektno ocijeni za ono što su sudili u subotu u Trebinju. Moramo i da istaknemo da nemamo primjedbe na suđenje glavnog arbitra Muamera Burekovića iz Zenice. Takođe, od FSRS kome pripadamo, tražićemo da se Ratko Kunić skine sa liste sudija. Znamo da ova naša žalba neće promijeniti ništa, ali ne želimo da ćutimo i dozvolimo da nam drugi nanose štetu, a da ćutimo.

Sa druge strane na Policama nastavljaju sa radom i pripremaju se za utakmicu sa Olimpikom. Iako je Borče Sredojević u izjavi nakon utakmice najavio i svoj odlazak od toga kako sada stvari stoje neće biti ništa. Glave su se ohladile, ali je sigurno da ga očekuje ozbiljan razgovor sa svojim igračima u vezi njihovog zalaganja i odnosa prema igri u ključnoj utakmici sezone. O promjeni ne razmišljaju ni u upravi.

- Bio sam pun emocija i vruće glave, kaže Sredojević. I dalje stojim na raspolaganju rukovodstvu kluba. Nisam čovjek koji bježi od odgovornosti. Težak poraz smo pretrpili, ali i dalje imamo realne šanse za opstanak. Možemo da osvojimo bodove u Sarajevu. Ubjeđen sam u to. Moramo mnogo da poradimo da oporavimo igrače psihički.

Sredojević tvrdi da mu je ovo najteži poraz u karijeri

- Igrao sam sa reprezentacijom BiH baraž za svjetsko i evropsko prvenstvo, ali ovaj poraz od Zrinjskog mi je najteže pao. Ovo je bila mnogo bitna utakmica, ni sada ne mogu da objasnim onakav pad u drugom dijelu utakmice. Porazgovaraću sa igračima, otvoreno kao što sam to i do sada radio.

U ponedjeljak na jutarnjem treningu je igrače posjetio i predsjednik Luka Petrović.

- Nalazimo se u teškoj, ali ne i bezizlaznoj situaciji, kaže Petrović. Nisam nikad bio pesimista, ali sam uvijek bio oprezan. Vjerujem u igrače i vjerujem u opstanak. Da bi to izborili moramo da damo sve od sebe. Igračima se duguje jedan dio ugovora i plata, ali će to u najkraćem roku biti izmireno. Od kada sam ja predsjednik nismo nikom ostali dužni, nećemo ni njima. Danas je veoma teško doći do novca, ali činimo sve da to obezbijedimo.

Igrači Leotara u nedjelju su imali slobodan dan. Za opstanak Leotaru je potrebna pobjeda u poslijednjem kolu nad šampionom Željezničarom. Svako drugi ishod znači da će Leotar zavisiti od ostalih rezultata Slavije, Slobode i GOŠK-a. Prije sudbonosnog duela sa Željezničarom, Leotar opstanak može da obezbijedi u Sarajevu, gdje uz TV prenos igra protiv Olimpika.

Iako su sada već u opuštenom raspoloženju mogli da razmišljaju o narednoj sezoni, u Leotaru moraju da strijepe do poslijednjeg kola. Situacija nije nikada bila teža. Može li Leotar da preživi i ovo nevrijeme ? Da li će ovo biti prva generacija u istoriji Leotara koja je ispala u niži rang u 87 godina dugoj istoriji ? U Trebinju se nadaju da neće.

Č. Mucović