230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Opština Trebinje stekla Bikon status

Ovo priznanje trebinjskoj Opštini uručeno je na svečanosti održanoj juče u Brčkom.

120126-municipality

U šestom krugu Bikon Šeme BiH, opština Trebinje je Bikon status stekla dodjelom sertifikata za najbolje prakse u temi „Kulturno naslijeđe u funkciji razvoja turizma i promocije lokalne zajednice".

Sticanjem Bikon statusa, Opština Trebinje se Memorandumom obavezala da će razmjenjivati svoju najbolju praksu sa drugim opštinama, te da će u narednom periodu imenovati Bikon koordinatora, zatim izraditi Akcioni plan za ramjenu najboljih primjera iz prakse, organizovati „Dan otvorenih vrata opštine", objaviti i distribuirati Studiju izučavanja slučaja i promovisati planirane aktivnosti razmjene najboljih primjera iz prakse.

Predsjednik SO Trebinje Veselin Savić, koji je u ime Opštine primio sertifikat, istakao je da je zadovoljstvo i čast dobiti ovaj status.

„Ovo priznanje potvrda je da je Opština Trebinje na pravom putu. U narednom periodu učinićemo sve da realizujemo sve aktivnosti planirane Memurandumom, čime ćemo dati puni doprinos širenju dobrih praksi u radu jedinica lokalne zajednice" rekao je Savić nakon današnje dodjele priznanja Opštini Trebinje.

Osim Opštine Trebinje na današnjoj ceremeniji u Brčkom, Bikon status ručene su opštinama Gradiška i Bijeljina, u Republici Srpskoj, te Livno, Novo Sarajevo i Mostar u Federaciji BiH. (Opština Trebinje)