230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

4 lica uhapšena zbog krađe kablova u vrijednosti 24.000 KM

Policijskim službenicima Policijske stanice Gacko, 21. maja, oko 09:30 časova, prijavljeno je da je, tokom noći 20/21. maja, nepoznati izvršilac ili više njih, na brani Klinje, vl. ZDP «RiTE Gacko», izvršio otuđenje 200 m četvero -žilnog napojnog kabla (oznaka PT 41) putem kojeg su električnom energijom napajani mehanizmi za otvaranje i zatvaranje «zatvarača» (klapni) na brani. Materijalna šteta iznosi oko 24.000KM.

120522-klinje

Radeći na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela policijski službenici PS Gacko su, na osnovu intezivnog rada i prikupljenih operativnih saznanja, istog dana, identifikovali i lišili slobode četiri lica zbog postojanja osnova sumnje da su, na štetu ZDP «RiTE Gacko, počinili kd Teška krađa.

Naime, u mjestu Ulinje, ispred porodične kuće vl. D.P., zetečena su tri lica, čiji su inicijali O.P., B.O. i M.D., kako sa četvero -žilnog napojnog kabla skidaju izolaciju.

Policijski službenici su izvršili pretres kuće i pomoćnih prostorija a u cilju pronalaska predmeta koji potiču iz navedenog krivičnog djela.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti:

50 m četvero -žilnog napojnog kabla ( oznaka PT 41), jedna brusilica marke «Iskra»,monofazni produžni kabal sa motalicom( dužine 25 m),radničke rukavice i skalpel.

Daljom pretragom terena, u mjestu Ponikve, uz stari put, pronađeno je sedam namotaja otuđenog kabla dužine oko 110 metara. Zbog postojanja osnova sumnje da je učestvovao u izvršnju navednog kd, na način što je dio otuđenog kabla sa svojim vozilom marke «Audi» prevezao i sakrio u mj.Ponikve, lišeno je slobode i četvrto lice S.K.

Dana 22. maja, lica O.P.,B.O.,M.D i S.K. su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Teška krađa, na štetu ZDP «RiTE Gacko», predata na dalje postupanje Okružnom tužilaštvu u Trebinju.