230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

"Male stvari" nastupile na Festivalu na Hvaru

Kulturna scena „Male stvari" iz Trebinja učestvovala je na tek završenom 52. festivalu hrvatskih dramskih amatera, održanom od 19. – 21. maja, u Starom gradu na ostrvu Hvaru.

120523-lakikomad

Na ovoj pozorišnoj smotri, predstava „Čekajući Marčela...", inače koprodukcijski projekat sa teatrom Fedra iz Bugojna, odigrana je u revijalnom dijelu, u čast nagrađenih.

Na Hvaru, predstava je naišli na izvanredne kritike kolega iz pozorišnog svijeta, ali i publike, koja je aktere komada nagradila dugim aplauzom. „Gostovanjem na Hvaru i učešćem na ovom festivalu, otvorene su brojne mogućnosti za trebinjska pozorišta i neke nove projekte i gostovanja. To je ujedno bila prilika i da se promoviše naš grad i njegovo kulturno stvaralaštvo" rekao je Željko Milošević, pozorišni glumac i reditelj, jedan od protagonista predstave.

Nakon povratka sa hvarskog festivala, Kulturnu scenu Male stvari očekuje i premijera novog pozorišnog komada. I ovoga puta to je koprodukcijski projekat čiji su nosioci Gradsko pozorište i Male stvari Trebinje, a riječ je o predstavi „Laki komad", rađen po tekstu Nebojše Romčevića, a u režiji Željka Miloševića.

Premijera ovog komada najvljena je za subotu, 26. maja.