230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Leotar pobjedom osigurao opstanak u Premijer Ligi (foto)

Leotar je prekinuo Željezničarov niz nepobjedivosti i opstao u Premijer ligi, iako mu to mnogi neće oprostiti, ali je to već njihov problem.

120523-leozeljo12

Bilo je očigledno da je osvajač duple krune Željezničar mislima već na odmoru, pa nisu prikazali mnogo toga što ih je krasilo tokom ove sezone. Sa druge strane, Leotaru je trebalo mnogo šansi da postigne golove, da bi se u drugom dijelu zadovoljni rezultatom povukli u defanzivu.

Nakon današnjih utakmica u niži rang seli ekipa Slobode iz Tuzle, koja je poražena u Istošnom Sarajevu u direktom duelu sa Slavijom (2:0). U finišu Premijer lige viđena je prava drama. U jednom momentu siguran putnik u drugu ligu bio je GOŠK, koji je gubio u Vrapčićima, ali je za svega dva minuta preokrenuo rezultat, pa iz lige ispada Sloboda.

U prvom poluvremenu revija promašaja trebinjske ekipe. Prosto je nevjerovatno šta su igrači Leotara bili u stanju da promaše. Prvu priliku propustio je Zdravko Šaraba u 3. minutu. Povukao je loptu sa svoje polovine, došao sve do šesnaesterca, a njegov šut je okrznuo desnu stativu. Minut kasnije Igor Aničić dodaje do Dragana Ristića, a njegov šut Semir Bukvić skreće u korner. U 13. minutu u šansi je Aničić, ali je Bukvić ponovo na mjestu. U 17. minutu centrirao je Srđan Andrić, a Dragan Ristić kasni. U 18. minutu Igor Aničić je dva puta bio neuspješan. Najprije je pogodio stativu, a onda je iz iznenadnog kontranapada golman Željezničara morao da interveniše van šesnaesterca. U istom minutu i Željezničar je imao prvu šansu. Asistirao je Zajko Zeba, a Boško Milenković šut Elmir Adilovića skreće u korner. Minut kasnije sa ivice šesnaesterca je centrirao Zeba, a lopta je samo koji centaršut završila pored lijeve stative gola Željezničara. U 19. minutu šutirao je i Gojko Cimirot, sjajni golman Bukvić skreće u korner. U 20. minutu nakon kornera Aničića, Dragan Ristić spušta loptu za Šarabu, koji se ne snalazi pred golom i šalje loptu preko gola. U 22. minutu ponovo Aničić i ponovo Bukvić. U 25. minutu Trebinjci konačno pogađaju. Aničić je izveo korner sa desne strane, a Zdravko Šaraba glavom šalje loptu u mrežu. Prednost Leotara kratko je trajala. Elmir Adilović, najbolji strijelac lige savladao je Milenkovića, nakon prodora sa desne strane. Adilović je sa leđa povukao Zdravka Šarabu, a sudija Kaplan nije sankcionisao očigledan prekršaj. U poslijednjem minutu prvog dijela Leotar je ponovo poveo. Ognjen Lekić je centrirao sa desne strane sa ivice šesnaesterca, a Igoru Aničiću je ostalo samo da se pokloni na drugoj stativi i postigne svoj 10. gol u ovom prvenstvu.

U 75. minutu nakon greške Milana Zorića Adilović izlazi sam na golmana Milenkovića, koji padom u noge Adiloviću spašava svoj gol. Dva minuta kasnije šut Dragana Vukovića sa 10 metara odlazi preko gola.

120523-milenkovic1

LEOTAR - ŽELJEZNIČAR 2:1 (2:1)

Trebinje - Stadion Police. Gledalaca: 2000. Sudija: Semir Kaplan (Stolac). Strijelci: Šaraba u 25. minutu, Aničić u 45. minutu za Leotar, a Adilović u 28. minutu za Željezničar. Žuti kartoni: Zorić (Leotar), Bešlija, Selimović (Željezničar).

LEOTAR: Milenković, Nastić (od 76. minuta Bajat), Zorić, Šaraba, M. Cimirot, Lekić (od 64. Todorović), Andrić, G. Cimirot, Vuković, Ristić (od 46. minuta Milović), Aničić.

ŽELJEZNIČAR: Bukvić, B. Čolić, Stanić, Ćutuk, Bogićević, Svraka, Bekrić, Zeba (od 76. minuta E. Čolić), Bešlija, Selimović, Adilović. (FK Leotar)