230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Za autobusku stanicu više od 2.000.000 KM!

Nova autobuska stanica u Trebinju koštaće više od dva miliona maraka i gradiće se na mestu gde se nekada nalazio vojni restoran u krugu kasarne, na izlazu iz grada prema Dubrovniku i Herceg Novom, s jedne, i Mostaru s druge strane.

110331-autobuska_stanica_Trebinje

Opštinska vlast grada u kome se putnici već deset godina iskrcavaju na parkingu nada se da će stanica biti završena do kraja ove godine, ali niko se ne usuđuje da to i potvrdi.

Stiglo 30 ponuda

Načelnik opštine Trebinje Dobroslav Ćuk i načelnik Odeljenja za prostorno uređenje Vladimir Gudelj početkom godine najavili su početak radova na novoj autobuskoj stanici za mart, ali je zbog usvajanja opštinskog budžeta i drugih okolnosti sve pomereno za april.

Međutim, iako prolazi i maj, radovi još nisu počeli, a novi termin, ukoliko se ne pojave nove nepredviđene okolnosti, trebalo bi da bude kraj juna.

- Posle prvog otvaranju tendera 18. aprila uložena je žalba, a novi termin za razmatranje ponuda je 4. jun. Radovi na novoj autobuskoj stanici počeće posle potpisivanja ugovora sa izvođačima, a još ne možemo precizno da kažemo tačan datum. Nadamo se da bi to trebalo da bude do kraja juna - rekao je Gudelj.

Za izvođenje radova zainteresovan je veliki broj firmi, a u opštinu Trebinje stiglo je blizu 30 ponuda. Prema prvim procenama, nova autobuska stanica trebalo je da košta 1,6 miliona KM, da bi naknadno ta cifra smanjena za 200.000. Međutim, naknadnom analizom, troškovi za izgradnju kompletnog objekta povećani su na oko 2,1 milion KM.

- Zbog broja pristiglih ponuda očekujemo da će troškovi za spoljne radove i jedan deo unutrašnjih biti i manji od 1,4 miliona KM, koji se već nalaze na računu, ali će za kompletne radove biti potrebno više od dva miliona. Tu cenu nismo imali u trenutku planiranja budžeta, tako da će se sa 1,4 miliona KM zatvoriti građevinski radovi i okolno uređenje, a sredstva za unutrašnje uređenje, mašinske, hidro i elektro instalacije biće obezbeđena najverovatnije rebalansom opštinskog budžeta - naglasio je Gudelj. (Press)