230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Biljana Grubač iz Trebinja izlagala u UDAS-u

Samostalna izložba radova umjetnice Biljane Grubač iz Trebinja, pod nazivom "Maske", otvorena je u Galeriji UDAS u Banja Luci.

120823-slika

Izloženo je 16 različitih "maski", trodimenzionalnih formi, koje prikazuju ljude 21. vijeka koji su ispunjeni informacijama.

"Spojeni su slikarstvo, grafika i vajarstvo. Ona tim aplikacijama novinarskog papira, gdje imamo žutu, plavu, narandžastu i druge boje, uspijeva da dobije iluziju dubine, a grafička priča je što se 16 potreta svodi na tri različite glave", rekao je Srđan Kosić, član Umjetničkog savjeta Galerije UDAS.

Autorkin cilj nije bio da prikaže ljudsku konstrukciju kao formu koju sačinjavaju kosti i mišići, već ono što je dublje, a što se zove ljudska duša, koja je duboko skrivena, ponekad i od nas samih.

"Teško se baviti čovjekom i prodrijeti u srž pravog lica, kao i čovjekovog licemjerja. Potrebno je bilo dosta analize i ličnih stavova, kako bi određeni tekst bio na pravom mjestu", rekla je autorka.

Autorka završava treću godinu vajarstva na katedri profesora Sretena Milatovića na Likovnoj akademiji u Trebinju, a učestvovala je na mnogim kolektivnim izložbama radova studenata. Ove godine bila je učesnik i "Terra" simpozijuma u Kikindi. (Nezavisne)