230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Akcijom darivanja krvi i polaganjem cvijeća obilježeno 15 godina od otkrivanja spomenika dobrovoljnim davaocima

Danas je u Trebinju velikom akcijom darivanja krvi, te polaganjem cvijeća na Spomenik poginulim i umrlim dobrovoljnim davaocima krvi opštine Trebinje, obilježeno 15 godina od otkrivanja ovog spomenika,  kao i otvaranja ulice Dobrovoljnih davaoca krvi u Trebinju.

120928-davaoci07

 

U ovoj akciji darivanja krvi učestvovalo je preko 100 članova Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi "Risto Špuran" koji dolaze iz cijele Republike Srpske, Crne Gore i Srbije.

Miholjka Janković, višestruki dobrovoljni davalac krvi i predsjednik Aktiva „Risto Špuran" ovom prilikom se zahvalila svim davaocima i gostima iz susjednih država, na odazivu i uspješno obavljenoj akciji darivanja dragocjene tečnosti. Ona je pojasnila da spomenik simbolizuje stalnu borbu smrti i života, tako da je tamna strana obilježja oličenje smrti, a svijetla života. Na vrhu spomenika nalazi se kap koja označava krv i koja spasava život.

Jankovićeva je sa 124 darivanja rekorder po broju darovanih doza krvi.

Nakon ove akcije svi davaoci i njihovi gosti družili su na zahvalnom ručku.

Interesantno je naglasiti da je trebinjski Spomenik poginulim i umrlim dobrovoljnim davaocima jedinstven čak i u čitavoj Evropi.