230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Uskoro počinje Futsal liga RS

U cilju priprema za tamičarsku sezonu 2012/13. u Doboju je, u organizaciji PFS Doboj, održan sastanak predstavnika klubova malog fudbala i članova Komisije za mali fudbal.

121010-futsal1

Kako je predloženo, a konačnu odluku daće Izvršni odbor, takmičarska sezona u Prvoj i Drugoj futsal ligi počeće 10. Novembra, a jesenji dio zavšio bi 23. decembra. Drugi dio počeo bi 2. februara 2013. godine. U martu 2013. godine igraće se Kup utakmice, a prijedlog je da se ovo takmičenje odvija turnirski zbog manjih finansijskih troškova klubova, dok bi omladinske selekcije startovale u aprilu 2013. godine.

Kao što je poznato Prvu futsal ligu RS čine klubovi: Leotar, Sokrates, Nevesinje, Radnik Siti, Čelinac, Tango, Doboj i Glasinac. Drugu futsal ligu čine dvije grupe i to ZAPAD: Banja Luka, Glavica, Obilić, Derventa Jošavka i Gradiška i ISTOK: Hercegovac, Glasinac Sokolac, Ugljevik, Slavija, Jahorina i Ljubinje.

Parovi 1. kola Prve futsal lige su sledeći:

Leotar - Glasinac
Sokrates - Doboj
Nevesinje - Tango
Radnik - Čelinac

Konačan kalendar takmičenja i izvlačenje takmičarskih brojeva obaviće se na sjednici Izvršnog odbora koja će biti održana 12. oktobra, takođe u Doboju.

Uz provjerene snage do boljih rezultata

Kapiten ekipe višestrukih šampiona RS i BiH Mitar Vukanović je za Lokoportal istakao da ove sezone klub neće dovoditi igrače sa strane, već će priliku dati mladim i talentovanim igračima iz omladinskog pogona.  Njima će se pridružiti bivši igrači FK Leotar, Rade Bošković i Džudža Dejan. "Predstojeće sezone će nam svakako biti cilj da uz provjerene i iskusne igrače, kao što su Savić, Nikolić, Mičeta, Kapor, dovedemo mlade talente, te da oni stasaju u prave i kvalitetne igrače, koji bi sutra mogli zaigrati i za reprezentaciju BiH", ističe Vukanović. On dodaje da klub u ponedeljak počinje sa intenzivnim treninzima i pripremama za novu Futsal ligu.

KMF Leotar se trenutno nalazi na 30. poziciji vječne liste UEFA Futsala.