230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trijumf Željezničara protiv Leotara

Željezničar je danas u Trebinju savladao Leotar rezultatom 2:0, i tako se vratio na lidersku poziciju BH Telecom Premijer lige BiH. Bila je rutinska pobjeda bh. prvaka koji je golovima Adilovića i Bekrića obradovao svoje navijače.

121117-leozeljo1

Nezanimljivo prvo poluvrijeme obilježilo je nekoliko lijepih driblinga domaćih igrača koji su se mnogo bolje snalazili na terenu stadiona Police. Bila je tu uglavnom dosadna utakmica bez prilika do posljednjih desetak minuta prvog dijela. Bolja fizička sprema gostujućih igrača došla je do izražaja.

 

Gostujući igrači otvorili su jednu sjajnu kontru u 37. minuti, brzo prenijeli loptu na dio terena koji je pripadao Leotaru, a kada se Eldin Adilović nađe u prilici da sam krene prema gostujućem golmanu, rijetko će propustiti priliku da ga i matira. Kontranapad, trenutak nepažnje odbrane Trebinjaca i Željo je vodio.

121117-leozeljo2

Leotar se potom odvažio, krenuo odlučnije prema golu Antolovića, ali bez konkretnog učinka. Najbolju priliku imalu su u posljednjoj minuti prvog dijela kada je Vasiljević vrlo dobro šutirao glavom, ali golman 

Na odmor se otišlo uz minimalno vodstvo gostuju.

U nastavku Željo je zaigrao još ofanizivnije, a rezultat je stigao već u 50. minuti utakmice. Lijep potez Selimovića sjajno je iskoristio Bekrić i već tada bilo je jasno će se Plavi u Sarajevo vratiti s tri boda.
Prečka Filipovića
Preuzeo je potom Leotar inicijativu, stvarao prilike, a u 54. minuti Filipović je pogodio prečku. Isti igrač probao je i iz slobodnjaka par minuta kasnije, ali Antolović je na mjestu. Prijetio je Filipović još nekoliko puta do kraja utakmica, odbrambeni fudbaleri Željezničara nisu imali rješenja za robusnog napadača domaćih koji nije imao sreće, pa je u današnjem meču ipak ostao bez golgeterskog učinka.
Željo je uglavnom znalački branio prednost, pa je ostalo 0:2. (Radio Sarajevo)