230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Promovisana mlada hercegovačka vina

Juče je u organizaciji trebinjskih vinara u selu Ljubomir nadomak Trebinja održan "Međunarodni sajam mladih vina" na kojem su učestvovali mnogobrojni mladi vinari sa ovog podneblja.

121117-vinari5

Već pet godina za redom  se održava ova manifestacija u konobi Predraga Zubca u selu Ljubomir, a sama organizacija je bila kao i na pravom sajmu.

Ocjenjivači su bili poznati vinari ovog kraja - Dragan Anđelić i Ranko Petijević. 

Za ovu priliku su izrađeni reklamni materijali i suveniri, a najboljima su podjeljene diplome. Prema riječima organizatora, ovo je bilo jedno veliko druženje, ali je suština bila sastanak dobrih prijatelja, koji je upotpunjen promocijom najboljih hercegovačkih mladih vina.

Trebinjski vinari su ocjenili sva vina prilično dobrim ocjenama, što govori da su i ovi mali, kućni proizvođači vina savladali sve tajne pravljenja dobrog vina, što takođe potvrđuje da je Trebinje postalo prava vinarska regija. - Svake godine na "Sajmu" je neko od gostiju iz regije, pa su ove godine bili ugledni gosti iz Prijedora i Drvara, koji su se oduševili Ljubomirom, ali i samim Sajmom, druženjem i vinima, - ističu organizatori.

Pobjednik ovogodišnjeg sajma je bio Momo Glušac za mlado vino vranac, koje je pravio zajedno sa poznatim trebinjskim ugostiteljem Bajom Sredanovićem.

Ova manifestacija nosi naziv "Međunarodni", jer je učešće uzeo i jedan vinar iz Crne Gore.