230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Mađarska nudi vodovodnu opremu

Mađarska Ambasada zainteresovana je da učestvuje u projektu rekonstrukcije trebinjskog vodovoda isporučivanjem cjelokupne ili djelimične vodovodne opreme, potvrdio je novinarima gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević.

121203-madjaro1

Vučurević je nakon razgovora sa trgovinskim savjetnikom Ambasade Mađarske u Sarajevu Tiborom Šulcom istakao da prihvatanje inicijative zavisi od uslova, napominjući da je sa predstavnikom Ambasade Mađarske razgovarao i o turističkoj saradnji, u okviru koje bi se, preko turističkih agencija i operatera, mađarskim turistima Trebinje predstavilo kao atraktivna turistička destinacija.

 

"U budućim razgovorima ćemo odlučiti da li će to biti tranzitni turizam ili će Trebinje biti prvo odredište mađarskim turistima, odakle će biti organizovane turističke posjete Dubrovniku, Međugorju ili crnogorskom primorju. U svakom slučaju konkretnim i korektnim projektima doći ćemo do dobrih rezultata u oblastima privrede i turizma", rekao je Vučurević.

On je napomenuo da je najavljivano kreditno zaduženje grada Trebinja sa austrijskom bankom za rekonstrukciju vodovoda sada prošlost.

"Dobili smo saglasnost od Vlade Republike Srpske da smo ispunili sve uslove za korištenje kredita Evropske banke za obnovu i razvoj i tu liniju ćemo iskoristiti za obnovu vodovoda", pojasnio je Vučurević.

Tibor Šulc je napomenuo da je mađarska Ambasada od aprila ove godine pokrenula projekat za rekonstrukciju vodovoda i kanalizacije u 23 opštine u Republici Srpskoj, koji finansira Evropska banka.

On je istakao da će mađarske firme u okviru projekta obezbijediti neophodnu opremu za rekonstrukciju vodovoda i kanalizacije. (Srna)