230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U Trebinju obilježen Međunarodni Dan invalida

Udruženje amputiraca Trebinje je povodom Međunarodnog dana invalida, 03. decembar, organizovalo posjetu članovima Udruženja i tom prilikom još jednom sve upoznali sa problemima sa kojima se susreću invalidna lica, tj. amputirci.

121204-amputirci2

Udruženje amputiraca Trebinje je regionalno udruženje, koje djeluje na području Istočne Hercegovine i jedno je od pet regionalnih udruženja u sastavu Udruženja amputiraca Republike Srpske (UDAS) i trenutno ima zaposleno jedno invalidno lice.

Programske aktivnosti Udruženja imaju za cilj poboljšanje kvaliteta života amputiraca i njihovnj potpune integracije u zajednicu.

Najčešći problemi sa kojima se svakodnevno susreću invalidna lica – amputirci su, arhitektonske barijere, kako u kući-stanu, tako i na poslu, ulici, pristupu javnim ustanovama, itd...
Navešćemo samo jedan primjer, a to je Opšta bolnica Trebinje gdje nema prilazne rampe za invalide, a ni rukohvata koji je potreban svima kad se penju uz stepenice, a ne samo invalidima. Parking mjesta za invalide da i ne pominjemo...

Udruženje amputiraca aktivno radi na programu „Peer support", tj. pomoć istih istima, s ciljem upoznavanja istih sa njihovim zakonskim pravima, održavanju bataljka, kvalitetu ortopedskih pomagala, dostignućima u savremenoj protetici, itd...

Ovim putem, još jednom pozivamo sva amputirana lica sa područja Istočne Hercegovine, bez obzira na način nastanka amputacije (rat, bolest,nezgoda, itd...), da se jave Udruženju amputiraca, jer zajedno smo mnogo jači.

Kontakt telefon: 059/220-542, 065/603-776 e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

121204-amputirci1