230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Alexandria sprema pjesmu za Evroviziju

Banjalučka grupa Alexandria u kojoj svira Trebinjac Bojan Jokčić, priprema pjesmu za Evroviziju, takmičenje koje će se ove godine održati u Malmeu, Švedska.

121205-alexandria

Na ideju za učešće na ovom prestižnom takmičenju došao je idejni tvorac i vokal benda, Tibor Tišma.

„Ideja za Evroviziju je došla iz znatiželje i zapitkivanja samog sebe: "Da li bih bio u stanju napisati pjesmu za Evroviziju?". Bili smo nesvjesni onoga šta nas je čekalo pa smo, kada smo krenuli sa radom, počeli rješavati probleme i prepreke kako smo na koju nadolazili. Pored toga sam svjestan da je broj ljudi koji gleda Evroviziju zaista zapanjujući i da je to nesumnjivo jedna od najvećih pozornica na svijetu, a to je bilo dovoljno da sam sebe ubijedim da vrijedi pokušati", kazao je Tibor.

Kao gost, u pjesmi će se pojaviti i Maja Tatić, predstavnica BiH na Evroviziji 2002. godine, a poznata kantautorka Jadranka Stojaković je dio producentskog tima.

„Saradnja sa Majom je došla gotovo organski jer smo prijatelji u privatnom životu i kad sam joj odsvirao pjesmu, koju sam napisao za Euroviziju, svidjela joj se i tako je iz razgovora došla ideja da je snimimo zajedno. Pjesma je neosporivo bogatija sa njenim vokalom.

U svemu tome je jedna velika prednost što se Jadranka Stojaković, u ulozi producenta zainteresovala i pomogla u ogromnim razmjerama da pjesma dobije na svojim bojama. Imati jednog takvog umjetnika tog kalibra, kao sto je Jadranka, pomaže mnogo", rekao je Tibor.

On je dodao da je pjesma dosljedna zvuku Alexandrie, da nosi njihov pečat.

Alexandria je ove godine izdala debi album „Aktivni radio materijal", a njihov spot za pjesmu „Hajde da plešemo", nedavno je prikazan na MTV-u. (banjaluka.com)