230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Lazar Rajković iz Bileće pobjednik izbora najbolje fotografije za učenike

Učenik Lazar Rajković iz Bileće pobjedio je na konkursu Ministarstva za izbor najbolje fotografije koja je izložena u Izložbenom prostoru "Koraci", a nagradu mu je danas uručio ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović.

121226-bileca

Ministar je podijelio i diplome za pohvaljene fotografije profesora likovne kulture Nine Puljić iz Teslića, te učenika Teodore Radivojević iz Banjaluke, Viktorije Savanović iz Prijedora, Lidije Pavlović iz Rogatice i Vladimira Mucovića iz Trebinja.

Kasipović je, nakon dodjele priznanja, rekao novinarima da će izložba najboljih 80 fotografija učenika i nastavnika iz Srpske u Izložbenom prostoru "Koraci" u Ministarstvu, kao i uručene nagrade doprinijeti i biti još jedan impuls za kreativni izazov u svim školama u Srpskoj.

"Uvjeren sam, i to nam potvrđuju iz škola, da organizovanje izložbi u Izložbenom prostoru 'Koraci' u Ministarstvu predstavlja kreativni podsticaj i za nastavnike i za učenike. Učinićemo sve da 'Koraci' naprave novi korak u 2013. i narednim godinama", poručio je Kasipović.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske raspisalo je konkurs za fotografiju, na koji je pristiglo 670 fotografija učenika i nastavnika. Odbor za organizaciju izložbe izabrao je najbolje fotografije koje su predstavljene u "Koracima".

Ovo je 38. izložba u Izložbenom prostoru "Koraci" na kojoj mladi stvaraoci predstavljaju javnosti svoj kreativni rad. (Bileca.info)