230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Prijem za novinare i predstavnike medija

Gradonačelnik grada Trebinja Slavko Vučurević organizovao je danas prijem za novinare i predstavnike medija ovoga grada.

 121226-mediji1

Vučurević se u svom pozdravnom govoru zahvalio novinarima na njihovom dosadašnjem radu, podsjećajući da ključ uspjeha leži u zajedničkim naporima i profesionalnom odnosu, te da je korektan i objektivan stav imperativ kako u radu administracije grada, tako i u novinarstvu.

Osvrćući se na predhodni i budući period, Vučurević je danas govorio i o finansijskim poteškoćama sa kojima se grad već duže vrijeme suočava. On je konstatovao da će grad zbog velikog broja ranije neizmirenih obaveza u narednoj godini imati probleme s deficitom u budžetu. Kako bi se finansijska šteta što bolje sanirala, on je najavio učestale rebalanse budžeta (čiji će cilj biti isključivo efikasnija raspodjela novčanih sredstava), kao i pozajmicu u svrhu isplate duga budžetskim korisnicima.

Pozajmicom će se, prema njegovim riječima, pokušati održati redovno funkcionisanje javnih ustanova u narednoj godini, a rebalansom popraviti generalno loše finansijsko stanje koje je Vučurević zatekao kada je preuzeo funkciju gradonačelnika. Ipak, i pored toga, gradonačelnik ocjenjuje da će deficit i dalje biti evidentan, odnosno prema procjenama oko 2.500.000 KM. Ukoliko bude moguće, ovaj iznos će se, u cijelosti ili djelimično, pokušati namiriti prodajom određenih nekretnina koje su u vlasništvu grada.

U daljem razgovoru s predstavnicima medija Vučurević je govorio o planiranim aktivnostima i projektima, te između ostalog, pregovorima sa predstavnicima fabrike obuće „BEMA" koji će se, kako tvrdi, nastaviti nakon Pravoslavne Nove godine. Pored toga, kao nužnu aktvnost, on je istakao i izradu socijalne karte kao jednog od indikatora prioriteta za zapošljavanje i socijalnu pomoć. U tom procesu, već je napravljen upitnik koji bi trebao biti objektivan pokazatelj ekonomskog i socijalnog statusa građana Trebinja – rekao je danas gradonačelnik.

Danas predstavljena politika rada naišla je na topao prijem kod prisutnih koji su, podržavajući novitete u organizaciji i strukturi rada Gradske uprave gradonačelniku predočili svoje prijedloge i postavili konkretna pitanja.

Na kraju, podijelivši promotivni materijal gostima i čestitavši nastupajuće novogodišnje i božićne praznike, Vučurević je pozdravio goste i poželio uspješan i kostruktivan rad svima.

121226-mediji2

(Grad Trebinje)