230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Nesavjesni vozači odlažu otpad na put

Komunalna policija i Odjeljenje za Stambeno komunalne djelatnosti su nedavno odobrili odlaganje građevinskog otpada na lokaciji Banjevci iznad novog gradskog groblja, koja je određena kao privremena deponija u cilju proširenja groblja.

161011 deponija

Naime, građevinske firme i pojedinci su obavezni da svoj otpad odlažu u depresiju, a ne na plato pored puta i na sami put. Ovim ponašanjem većine vozača oštro se krši način odlaganja koji je po gradskom planu predviđen, te se nelegalno koristi privremena deponija.

Apelom ogorčenih mještana danas su na lice mjesta izašli radnici Komunalne policije. Oni su bili iznenađeni nemarnošću aktera ovih nemilih dešavanja, te su odlučili da dostave zvanični izvjaštaj nadležnima, kako bi se problem što prije riješio, a odgovorni bili adekvatno kažnjeni. Oni su ovom prilikom ustanovili da je najveći problem što se pravila ne poštuju, već se pojedinci ponašaju bahato, dok im izdvojeni lokalitet dozvoljava da neometano prave prekršaje.

U razgovoru sa radnicima Komunalne policije zaključeno je da se protiv fizičkog ili pravnog lice ne može pokrenuti prekršajni postupak ukoliko se ne uhvati u vršenju prekršaja, pa su Komunalni službenici odlučili da pojačaju kontrole na pomenutoj lokaciji. Kako saznajemo kazne za fizička lica su do 300 KM pa i više, dok je za pravna lica od 300 pa do 1.000 KM i više zavisi od vrste prekršaja.

Mještani će u saradnji sa Crkvenom opštinom Trebinje tražiti uklanjanje smetljišta i ograđivanje platoa na lokalitetu koji je predviđen za izgradnju crkve.

161011 ford bg

Fotografisano danas na nepredviđenoj lokaciji za odlaganje otpada, u neposrednoj blizini starog groblja mještana sela Banjevci

POVEZANA VIJEST: Banjevci zatrpani smećem! Kako stati u kraj divljim deponijama?