230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Foto

Misija od Parkića do Bulls-a i nazad uspješno okončana (foto)

Uzbudljiva bicikljistička avantura od Beograda do Trebinja i nazad uspješno je završena dolaskom biciklističkog četvrerca u Beograd.

150512 biciklisti 18

Kako je protekao boravak u Trebinju i povratak za Beograd saznajemo od Nenada Vučkovića - Argusa koji za Lokoportal donosi detaljan izvještaj u kome se kaže:

"Dvodnevni odmor u Trebinju iskoristili smo za razgledanje grada i posetu znamenitostima, gde bih posebno izdvojio posetu vinariji Petijević i više nego ljubaznog domaćina Ranka, koji nam je omogućio degustaciju vrhunskih vina iz njegovih vinograda. U kući porodice Gudelj bili smo ugošćeni i paženi kao da smo rod najrođeniji, gde smo bili i gosti na Krsnoj slavi. Pored svega na kraju smo morali da odbijemo deo paketa koji je majka Branka spakovala za put, pošto nam je kapacitet na biciklu daleko manji od velikodušnog sadržaja pripremljenog "da ne budemo gladni". Putovanje smo nastavili posetom Dubrovniku, prošetali po starom gradu i Stradunu prepunom stranih turista. Sledeća stanica bio je Herceg Novi i vožnja uz obalu Bokokotorskog zaliva. Ravan deo puta bio je priprema za ozbiljan i veoma dug uspon od Risna preko Grahova do Nikšića. Dnevna temperatura bila je visoka pa smo deo uspona obavili noću. Kada smo stigli do Dragalja, ponoć je već uveliko prošla, a mesto za šator našli smo pomoću baterijskih lampi. U Nikšiću smo odlučili da idemo preko Plužina, prelepim kanjonom reke Pive, preko Šćepan Polja do Foče. Odatle pored Drine, do Višegrada putem kojim smo već išli, nazad u Beograd.

Ruta kojom smo prošli obiluje prirodnim lepotama u kojima, na žalost, nismo mogli duže da uživamo zato što su nam usponi oduzimali puno vremena. Iako smo prešli više od 1.100 km, dužina puta je beznačajna u odnosu na savladani vertikalni uspon od skoro 10.000 m. Povremena kiša i sitni tehnički problemi su nas usporavali, ali i to je sastavni deo putovanja. Poslednjeg dana prevalili smo put od Bajine Bašte preko Debelog brda do kuće. Stigli smo posle 22h, do polazne tačke. Ispred "Parkića" dočekale su nas supruge i prijatelji, ali doček koji su nam u Trebinju priredili na čelu sa Đurom Roganovićem u Bulls-u ostaće nam u najlepšoj uspomeni. Pojedine deonice bile su veoma naporne, ali dobro raspoloženje, jaka volja i pravo drugarstvo doveli su nas do cilja."