230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Nacionalni ansambl "Kolo" održao koncert u Trebinju

U okviru regionalne turneje „Kolodrom“, Nacionalni ansambl „Kolo“ iz Srbije održao je koncert u Trebinju. Ovom turnejom ovaj renomirani ansambl ujedno obilježava 75 godina postojanja.

230919 kolo

U jednoipočasovnom spektaklu, pored beogradskog ansambla, učestvovalo je kao domaćin i GKUD Alat koje je otvorilo koncert u prepunoj pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje.

Turneja pod nazivom „Kolodrom“ započela je u maju u Banjaluci, nastavljena je preko Sjeverne Makedonije do Crne Gore i Republike Srpske. Do kraja godine članove „Kola“ očekuju gostovanja u Hrvatskoj i Rumuniji.

Janko Dimitrijević, šef ansambla „Kolo“, kaže da je već dugi niz godina gostuju u Trebinju i da gaje prijateljske odnose sa ansamblom Alat.

„Trebinje ima neki mir, svi volimo da dođemo ovde i uvek je inspirativno za izvođače, tako da nam je drago što drugi deo svoje turneje završavamo baš u ovom gradu. Uvek nam je imperativ da u mestu u koje dolazimo budemo repertoarski spremni. S tim u vezi, večeras su na repertoaru ansambla bile igre iz istočne Hercegovine“, naveo je Dimitrijević.