230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U prodaji novi roman Ljubiše Anđelića "Zlatna ogrlica"

ZLATNA OGRLICA dvanaesta je knjiga našeg sugrađanina Ljubiše Anđelića koja će uskoro biti promovisana u gradu na Trebišnjici.

160819 ljubisa2

Novo djelo iz pera slobodno se može reći hroničara našeg grada svojevrsna je oda na Ljubišin način Trebinju i ljudima koji ga okružuju. Knjiga se sastoji 26 kolumni koje su u protekle dvije godine objavljene u Glasu Trebinja. U knjizi možete pronaći odgovore na pitanja zašto knjiga nosi naziv "Zlatna ogrlica", kakav je bio trebinjski bioskop i mnoga druga, a u njoj takođe možete evocirati uspomene na protekli život u najljepšem gradu na svijetu...

160819 ljubisa

Jedanaest do sada objavljenih knjiga gospodina Anđelića uveliko su našle svoj put do čitalaca, a prvi roman "Vaterpolo na Trebisnjici" objavljen 2000. godine do sada je doživio 4 izdanja. Anđelić je u svojim djelima sačuvao od zaborava mnoge likove i mjesta po kojima je Trebinje nekada bilo prepoznatljivo na opšte oduševljenje kako starije tako i mlađe čitalačke publike.

Knjiga je već u prodaji i može se kupiti u Foto rekordu, Crkvenoj knjižari, kao i na korzu kod uličnog prodavača.

160819 ljubisa1

Da podsjetimo, Ljubiša Anđelić rođen je u Trebinju 1932. godine gdje je završio osnovnu školu, gimnaziju je pohađao u Dubrovniku, a pravni fakultet u Sarajevu. Godinama se bavio novinarstvom, a objavljivao je u više eminentnih časopisa u cijelom regionu.

Na Youtube kanalu Lokoportala možete pronaći i uživati u serijalu priča "Kroz Trebinje sa Ljubišom" o Trebinju nekad i sad.