230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Poplave u Bileći

Bileća, 02.12.2010. Iz naselja Jezerine u Bileći od juče je iseljeno 12 kuća, a očekuje se da će, zbog porasta nivoa vode, u toku dana biti evakuisana još neka domaćinstva, potvrdio je jutros Srni načelnik opštinskog štaba Civilne zaštite Ratko Vujović.

Vujović kaže da je situacija u ovom naselju veoma teška i da je nivo vode skoro dostigao kotu koja je bila u januaru kada je u potpunosti poplavljeno dvadesetak kuća.

"Ako kiša nastavi da pada, biće teže nego u januaru", rekao je Vujović i dodao da se stvari, stoka i sijeno smještaju u magacine "Jugomontaže" i "Bilećanke".

On je dodao da je u toku popis djece, starih lica i učenika da bi se sagledao broj ugroženih domaćinstava.

U Popovom polju, kod Trebinja, nivo vode se povećava i približava kućama pa mještani Orašja koji su blokirani više dana i Poljica iseljavaju imovinu, dok je pod vodom više prilaznih puteva prema naseljeima uz korito rijeke, potvrdio je jutros Srni Mirko Ćurić, načelnik Civilne zaštite Trebinje.

Ćurić kaže da je protok vode kroz grad povećan na 380 metara kubnih u sekundi, te da su napravljeni odbrambeni nasipi prema priobalnom dijelu i naselju Rupe gdje je voda od sinoć polavila pristupne i puteve kroz naselje.

Prilazni putevi prema Veljoj Gori u Petrovom polju već danima su pod vodom, a mještani su odsječeni od drugih dijelova opštine, a pod vodom su i prilazni putevi prema Aleksinoj međi i Petropavlovom manastiru.