230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Danas i sutra se igraju utakmice 10. kola Lige 13 za košarkaše

Odlična se utakmica očekuje u Trebinju koja je na programu sutra 08.12.2010. u SD Miloš Mrdić u 19 časova,  gdje Leotar dočekuje Borac iz Banja Luke.

Leotar je u prošlom kolu poražen od Bosne, dok je Borac savladao Slobodu. Trebinjci predvođeni iskusnim Markovićem, Đurasovićem, Setenčićem imaju težak zadatak pred sobom, jer pobijediti ekipu koja u svom sastavu ima Jovanovića, Kovačevića, Vranješa nije nimalo lako.

Evo i ostalih parova::

07.12. 19:00 HERCEGOVAC - VARDA HE

07.12. 19:00 ČAPLJINA - ČELIK

07.12. 20:00 ZRINJSKI - BROTNJO

08.12. 18:30 SLAVIJA - KAKANJ

08.12. 19:00 MLADOST - BOSNA

SLOBODA - SLOBODNA

Čapljina i ove sezone igra dosta dobro. Zasad izabranici Hrvoja Vlašića imaju samo dva poraza i utakmica na domaćem parketu protiv mladog Čelika je prilika za novu pobjedu. Ipak, mlada zenička momčad neće se lako predati.

Slavija ima dosta problema, dok u Kaknju zasad igrači mogu mirno spavati. Slavija ne smije ispuštati bodove na svom parketu ako misli ostati u ligi, ali je Kakanj nekoliko puta pokazao da se radi o dobroj ekipi i sigurno se očekuje dosta zanimljiva utakmica u Lukavici.

U ostale dvije utakmice su domaće ekipe veliki favoriti. Zrinjski nije u nekoj posebnoj formi, ali je bez sumnje kvalitetnija momčad od Brotnja. Hercegovac u Bileći teško gubi, a utakmica protiv Varde prilika je za novu pobjedu. Ekipa Slobode u ovom kolu je na odmoru.

Derbi kolo se igra u Mrkonjić Gradu gdje Mladost dočekuje Bosnu u direktnom duelu za prvu poziciju na tabeli.

Obje momčadi su u dosadašnjih devet kola doživjele po samo jedan poraz i to, zanimljivo, obje od Zrinjskog. Goran Sladojević je sastavio sjajnu ekipu koja igra najbolju sezonu u domaćem prvenstvu. Ekipa u sastavu Avdibegović, Milošević, Velimirović, u stanju je dobiti bilo koga, pa tako i Bosnu.

Bosna se zasad sjajno nosi s velikim problemima koji potresaju ovaj klub. Problemi unutar kluba zasad ostaju daleko od Dejana Parežanina i njegovih mladih igrača. Pašalić, Krušlin, Hodžić, Batina, Đurasović, Čamdžić igraju u dobroj formi, i sutrašnja utakmica bi mogla biti ljepotica prvenstva.