230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Prodaja "Herceg Televizije"?

Trebinje, Skupština akcionara trebinjskog građevinskog preduzeća "Neimarstvo" danas je, nakon prekida, ponovo nastavljena te donesena odluka o prodaji "Herceg televizije" koja je u vlasništvu ovog preduzeća, kako bi se od tih sredstva izmirile nagomilane obaveze prema radnicima.

101208-hercegtv

Predstavnici Skupštine akcionara i Sindikata "Neimarstva" sutra će održati sastanak sa načelnikom opštine Trebinje Dobroslavom Ćukom, jer je opština Trebinje, kako tvrde u sindikatu preduzeća, ranije pokazivala interes za kupovinu "Herceg televizije".

Prema riječima finansijskog direktora "Neimarstva" Milivoja Brčića, procijenjena vrijednost "Herceg Televizije" je oko 750.000 KM.

Okupljanje ispred zgrade opštine za sutra su najavili i radnici "Neimarstva".

Sjednica Skupštine akcionara AD "Neimarstva" prekinuta je na nekoliko časova odmah na početku zasjedanja, kada se, umjesto većinskog vlasnika preduzeća Mate Uljarevića, kao njegov ovlašteni zastupnik na sjednici pojavio Marko Šoštar, prestavnik konsalting kuće iz Slovenije, sa kojim akcionari i radnici "Neimarstva" nisu željeli da nastave razgovore, tvrdeći da Šoštar u dovoljnoj mjeri ne poznaje situaciju u preduzeću.

Nakon što svi pozivi Uljareviću da dođe na zasjedanje nisu urodili plodom, Skupština je nastavila rad kada se akcionarima i okupljenim radnicima pridružio načelnik Odjeljenja za finansije opštine Trebinje Zdravko Pramenko, sa kojim je dogovoreno da predstavnici Skupštine akcionara, sa zaključkom o prodaji "Herceg televizije", sutra razgovaraju sa načelnikom opštine.

Pramenko je Skupštinu akcionara i radnike prethodno upoznao da odluku o eventualnoj kupovini "Herceg televizije" u ime opštine Trebinje može da donese samo Skupština opštine, te da će eventualno pozitivno izjašnjavanje skupštine o ovom slučaju najvjerovatnije morati da sačeka donošenje budžeta za 2011. godinu, jer rebalansom tekućeg budžeta nisu planirana nikakva sredstva za ovu namjenu.

Nakon donošenja zaključka o prodaji "Herceg televizije" ogorčeni radnici "Neimarstva" razišli su se svojim kućama, a Skupština akcionara je nastavila rad.

Radnici "Neimarstva" posljednju platu primili su za avgust 2008. godine i od tada su mirnim protestima više puta tražili svoja prava. Capital