230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Američko-poljski par otvorio prvi hostel u Trebinju

Ko zna cilj, naći će i put. Američko-poljski par sa trenutnim prebivalištem u Trebinju, dvadesetdevetogodišnji Bartek i dvadesetpetogodišnja Loren uz malo truda na početku, jer svaki početak je težak, ostvarili su svoj cilj, a on je bio otvaranje hostela u Trebinju.

150512 polako

Hostel imena "Polako" je prvi hostel otvoren u našem gradu i nalazi se u samom centru Trebinja tik uz čuveni bedem u Starom gradu. Za dobijanje radne dozvole, boravišne vize kao i kompletne dokumentacije vezane za otvaranje hostela nesebično im je pomogla Tatjana Bulajić, zamjenik direktora Turističke organizacije iz našeg grada.

Interesantna je i priča vezana za ime hostela "Polako", a ona otprilike ide ovako: Kod nas je česta uzrečica polako, nema mnogo žurbe i sve ćemo uraditi POLAKO. Kako je Bartek Poljak nije mu u prvi mah bilo jasno kako to i po čemu svi znaju da je Poljak jer je na mnoga pitanja dobijao odgovor polako, riješiće se polako. Od te igre riječi nastalo je i ime POLAKO. Trebinje im se dopalo odmah. Za dva mjeseca koliko žive u gradu na Trebišnjici obišli su sve znamenitosti kulturne i istorijske, ali najviše im se dopadaju Trebinjci, vole našu neposrednost i srdačnost.

Saznajemo da su gosti ovog objekta svi oni koji ne vole uštirkanu atmosferu hotela, koji preferiraju opušteniji i prisniji ambijent, a hostel Polako to zasigurno jeste. Hostel Polako ima 16 ležajeva, dva kupatila zajedničku kuhinju i veliki dnevni boravak u kome vlada opuštena domaćinska atmosfera koju svojom neposrednošću takvom čine mladi američko-poljski dvojac Bartek i Loren. Zahvaljujući internetu turisti ih lako pronalaze, a njihov hostel se nalazi u zvaničnoj mreži hostela. Prednost hostela Polako je što se nalazi u samom centru grada, što je zaista sve na dohvat ruke i naravno veoma povoljna cijena.

Ostaje nam samo da svima toplo preporučimo hostel Polako, a da njegovim vlasnicima poželimo puno sreće u sezoni koja je pred nama.