230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Crni vikend u Trebinju

Trebinje, 14.03.2011. Na području Centra javne bezbjednosti Trebinje, dana 13.03.2011.godine, evidentirana su tri krivična djela i jedna saobraćajna nezgoda. Nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira.

110314-crni

Krađa

- U PS Trebinje je prijavljeno,13. marta, da je od strane nn lica ili više njih, u naselju Mostaći, od 11 - 13.marta, izvršena provalna krađa u kuću vl. D.S. Otuđeno je sljedeće: LCD televizor marke „Philips", digitalni resiver marke "Samsung", električna mašina za mljevenje mesa marke „Melisa", video kamera „JVC", mašina za šivenje, bežični telefon i startni pištolj kineske proizvodnje nepoznate marke. Izvršen uviđaj. Rad na rasvjetljavanju krivičnog djela u toku.

Tuča

- U PS Trebinje prijavila je S.M. da su, 13.marta, u 01.50 časova, ispred diskoteke „Red- black Sky" nju i M.S. fizički napali lica P.M. i S.R. i nanijeli im tjelesne povrede. Rad na dokumentovanju krivičnog djela Laka tjelesna povreda u toku.

Fizički napad na policajca

- Policijski službenici PS za BS Trebinje, 13.marta, oko 01.30 časova, lišili su slobode lice čiji su inicijali N.M. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Postoje osnovi sumnje da je N.M., 13. marta, oko 01.25 časova, u ul. Nikšićki put bb, nakon što je zaustavljen od strane policijskih službenika, dok je upravljao putničkim automobilom marke "Opel – Astra", odbio naređenje policijskog službenika da bi ga potom i fizički napao.

Nakon kriminalističke obrade nad N.M. slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Aktivnosti policijskih službenika

PS Trebinje je dokumentovala te, 11. marta, Okružnom tužilaštvu u Trebinju dostavila izvještaje o počinjenim krivičnim djelima, protiv:

- R.B., iz Trebinja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška krađa na štetu Eparhije ZHiP. Dana 05.06.2010.godine, R.B. je iz crkve u mj. Necvijeće otuđio novac u uznosu od oko 500 KM.

-Drugi izvještaj podnesen je protiv N.R.,N.A.,V.M.,A.P.i N.G. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Krađa. Tokom noći 27/28. februara 2011.godine, u naselju Veličani, ispred kuće u izgradnji navedeni su otuđili 192 vreće cementa na štetu N.M. Prilikom izvršenja ovog krivičnog djela N.R. i N.A. koristili su priključno vozilo (laku prikolicu) koju su otuđili, iste noći, u naselju Zasad, na štetu S.K. čime su počinili krivično djelo Krađa.