230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U novembru nastavljen trend smanjenja broja saobraćajnih nezgoda

Policijska uprava Trebinje je danas, 22. decembra 2020. godine, održala redovnu konferenciju za medije na kojoj su predstavljeni rezultati rada u mjesecu novembru sa uporednim pokazateljima iz novembra 2019. godine.

201222 konferencija

Rezultate rada su predstavili zamjenik načelnika Policijske uprave Trebinje, Milivoje Vuković, načelnik Sektora policije, Petar Кozjak i načelnik Odjeljenja za privredni kriminalitet, Željko Đogović.
Zamjenik načelnika Milivoje Vuković, sve prisutne je pozdravio i poželiio im srećne nastupajuće novogodišnje i božićne praznike. Zamjenik se svim prisutnim zahvalio na korektnoj saradnji u prethodnoj godini, uz želje da u narednom periodu nemaju mnogo posla iz svoje oblasti, to jeste da neće biti uznemirujućih događaja u nastupajućem periodu. Takođe, istakao je da će pripadnici Policijske uprave Trebinje u narednom periodu nastaviti da odgovorno pristupaju svim postavljenim zadacima, naročito u toku nastupajućih praznika.
Načelnik Sektora policije, Petar Кozjak je istakao da su u novembru 2020. godine evidentirana 24 slučaja narušavanja javnog reda i mira, u kojim su počinjena 33 prekršaja koja je počinilo 40 lica. Evidentirana je 31 saobraćajna nezgoda od kojih su tri sa teže i četiri sa lakše povrijeđenim licima. Sa materijalnom štetom evidentirane su 24 saobraćajne nezgode. U istom periodu prethodne godine evidentirano je 38 saobraćajnih nezgoda. Načelnik je uputio apel na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju zakonskih propisa iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i da svojim ponašanjem u saobraćaju doprinesu većoj bezbjednosti saobraćaja, sa naročitim naglaskom na predstojeće novogodišnje i božićne praznike. Istakao je da će u cilju povećanja bezbjednosti saobraćaja biti nastavljene preventivno represivne aktivnosti sa akcentom na kontrolu vožnje pod uticajem alkohola i opojnih droga. Takođe, u toku nastupajućih praznika, biće pojačane aktivnosti policijskih službenika na kontroli rada ugostiteljskih objekata, kontroli poštovanja zabrane okupljanja građana na jednom mjestu, a sve u skladu sa donešenim odlukama i zaključcima republičkog štaba za vanredne situacije.
Načelnik Odjeljenja za privredni kriminalitet istakao je da je Policijska uprava Trebinje u novembru 2020. godine, evidentirala ukupno 32 krivična djela, što je više za četiri krivična djela u odnosu na uporedni period. Od ukupnog broja krivičnih djela po poznatom učiniocu prijavljeno je 19 krivičnih djela, dok je po nepoznatom učiniocu evidentirano 13 КD. Rasvijetljeno je 8 krivičnih djela iz tekućeg perioda. Od ukupno prijavljenih 27 lica, 5 su povratnici.