230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Istorijska pobjeda Leotara

Ekipa Branislava Krunića priredila pravu senzaciju u uvodnom meču 9. kola M.tel Premijer lige BIH.

210917 leo

Foto: Čedomil Mucović

Leotar je poslije pobjede u prvom kolu upisao dva remija i čak pet poraza, a onda kada niko nije očekivao stigao do novog trijumfa!

Ekipa Branislava Krunića iznenadila je Sarajevo i savladala ga rezultatom 1:0 na Koševu, gdje Trebinjci dosad ne samo da nisu znali za trijumf nego ni za pogodak! 

Naime, Leotar do ovog petka nikada od osnivanja nije postigao gol na Koševu! Ali tradicija je srušena ove večeri!
Za istorijski pogodak i trijumf Leotara pobrinuo se Miloš Aćimović u 66. minutu. Asim Zec spustio je loptu za Aćimovića koji je matirao Šahinovića za vođstvo Leotara 1:0.

Sarajevo je samo nekoliko minuta kasnije moglo do izjednačenja, ali je pogođena stativa, kada je upućen u centaršut u šesnaesterac Leotara, a niko od igrača nije dirao tu loptu.
Bila je to jedna od rijetkih pravih prilika domaćih na ovom meču, urpkos blagoj inicijativi, a možda i najkonkretniju je promašio Hebibović u 27. minutu kada je Vukanović odbranio njegov pokušaj u situaciji “jedan na jedan”.

Leotar je u drugom minutu sudijske nadoknade propustio priliku da povede 2:0. Nakon greške Dupovca golman Šahinović je skrivio jedanaesterac, ali je potom odbranio jedanaesterac Paranosa.
Sarajevo je tako nastavilo sa lošim partijama na svom terenu, u dosadašnjem dijelu sezone su upisali dva poraza, pobjedu i remi na Koševu.

 

Premijer liga BiH, 9. kolo:

Sarajevo - Leotar 0:1

FK Sarajevo: Šahinović, Šabanović, Oremuš, Hebibović, Đokanović, Ahmetović, Bagarić, Kurdić, Dupovac, Kapić, Kobiljar.

FK Leotar: Vukanović, Milović, Paranos, Sekulović, Aćimović, Mićunović, Đurić, Perišić, Arsić, Bosančić, Zec.