230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Nova pobjeda Leotara

Leotar je u utakmici 10. kola Premijer lige BiH upisao drugu pobjedu, a trebinjska ekipa je ovoga puta bila bolja od prijedorskog Rudara rezultatom 2:1.

210922 zecacim

Foto: Čedomil Mucović

Leotar je uspio potvrditi iznenađujuću pobjedu nad Sarajevom u prošlom kolu, te su danas bili bolji i od prijedorskog tima za drugi trijumf u nizu.

Da će ovo biti dobar dan za Leotar vidjelo se već u sedmoj minuti kada su došli do vodstva nakon što je Aćimović na asistenciju Asima Zeca tresao mrežu Rudara.

Nastavio je Leotar sa napadima i nakon postignutog gola, ali Rudar je uspio doći do poravnanja u trenucima kada je domaći tim imao potpunu terensku inicijativu.

Izjednačenje Rudaru donio je Mandić u završnici prvog poluvremena za konačan rezultat prvog poluvremena. 

Kao što je u ranoj fazi utakmice Leotar stigao do vodstva, isto su uradili i početkom drugog poluvremena.

Igrala se 59. minuta kada je sudija Gigović signalizirao penal za Trebinjce, a odgovornost je preuzeo Asim Zec te uspio postići pogodak i obezbjediti svojoj ekipi važnu pobjedu.

Zec je na današnjoj utakmici upisao asistenciju i gol te je najzaslužniji što je Leotar stigao do drugog trijumfa zaredom.

Kada tome dodamo da je bio asistent i na prošlosedmičnoj utakmici protiv Sarajeva, onda je jasno koliko veliki uticaj ima na trebinjsku ekipu.