230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Magnum prvi Leotar drugi na Autoslalomu u Trebinju

Danas je u Trebinju u organizaciji Auto-moto karting kluba Leotar održana trka Autoslalom Nagrada Trebinja 2021.

210925 magnum

Na stazi je bilo 49 vozača, koji su se takmičili u nekoliko klasa, a za bezbjednost su bili zaduženi članovi niza službi. I ove godine trka je imala međunarodni karakter jer su pored domaćina učesnici bili iz Crne Gore i Hrvatske.

Miloš Lečić okitio se zlatnom medaljom u Klasi 1, dok je u istoj Klasi Igor Milutinović za nekoliko djelića sekunde bio drugi.

Drago Pikula osvojio je prvo mjesto u Klasi 4. Željko Petijević je bio drugi u Klasi 5, a Dušan Ćaćin u istoj Klasi osvojio je treće mjesto. Prvo mjesto u Klasi 7 osvojio je Mirko Ateljević.

U Klasi 8 najbolje plasirana ekipa je bila iz AMKK Leotar - Vučko Bašić je bio najbolji, drugi je bio Mitar Nedić, a treći Stefan Milinić.

U Klasi Serija "Kup grada" drugo mjesto je osvojio Milan Šebek, dok je treći u istoj konkurenciji bio Dušan Kisa takođe iz AMKK Leotar iz Trebinja. 

Zanimljivo je i kako su u konkurenciji nastupile i dvije žene Daliborka Vučinić (AMKK Leotar) i Anđela Knežević (AMKK Magnum). AMKK Magnum iz Istočnog Sarajeva osvojio je ekipno prvo mjesto, AMKK Leotar je bio drugi, dok je AMD Laktaši zauzeo treće mjesto.

Izuzetno je važno što je pored sportskog, manifestacija imala i edukativni karakter i što je velika pažnja usmjerena na promociju bezbjednosti u saobraćaju, posebno kod ugroženih kategorija učesnika kao što su djeca i omladina.

Takmičenje koje je podržao Auto moto savez Republike Srpske vozi se i boduje za: CEZ (Central Europe zone championship), Šampionat Bosne i Hercegovine (SAMSBIH) i Prvenstvo Republike Srpske (SAMSRS).