230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Počinje košarkaška Premijer liga - Leotar u subotu protiv Slobode

Juče je u Zenici održana nova sjednica članova Upravnog odbora KS BiH, koja je konačno urodila plodom i donijela pozitivne rezultate.

210515 djuras

Na sjednici je postignut sporazum i donesene odluke koje će rezultirati početkom sezone u prvenstvima BiH za košarkaše i košarkašice, te učešće i klubova iz Republike Srpske.

Sjednica je održana u Zenici, a inicijator je bio Feđa Jovanović. Iako na sjednici nije bilo Nikice Petrovića, Dane Muminovića i Mirze Teletovića, kvorum je zadovoljen, a prisutni članovi su uspjeli postići zadovoljavajuće dogovore.

Tako će se utakmice prvog kola bh. prvenstva za košarkaše i košarkašice koje nisu odigrane, odigrati naknadno u narednih deset dana.

Kada je riječ o Sparsima i banjalučkom Borcu, oni će se također priključiti takmičenju, dok Igokea neće nastupati u regularnom dijelu prvenstva zbog igranja FIBA Lige prvaka i ABA lige.

Tako je konačno stavljena tačka na veliku krizu u koju je upala bh. košarka.

Leotar utakmicu drugog kola igra u subotu, 23. oktobra, kada u Trebinje dolazi Sloboda iz Tuzle. Meč je na programu u 19 časova u Sportskoj dvorani u Bregovima.